Frunzăverde: Meritele lui Radu Vasile rămân incontestabile în construirea României de astăzi

Publicat: 03 07. 2013, 13:05
Actualizat: 03 07. 2013, 13:06

Vicepreședintele PNL Sorin Frunzăverde, fost ministru al Turismului în Guvernul Radu Vasile, spune că meritele fostului premier rămân incontestabile în construirea României, iar perioada cabinetului condus de acesta a înscris definitiv România pe parcursul integrării europene și euroatlantice.

„Radu Vasile a fost premierul României într-o perioadă grea pentru țară, de restructurări majore în viața economică și socială, de reconstrucție instituțională, și care a înscris definitiv România pe parcursul integrării europene și euroatlantice. Meritele lui rămân incontestabile în construirea României de astăzi”, a declarat Frunzăverde pentru MEDIAFAX.

El a mai spus că „perioada în care Radu Vasile a fost absent din viața publică din cauza suferinței îndelungate reprezintă o pierdere pentru viața politică românească”.

Radu Vasile, în vârstă de 71 de ani, a murit în noaptea de marți spre miercuri.

Fostul premier țărănist Radu Vasile suferea de cancer la colon, iar în urmă cu trei ani fusese operat, el tratându-se atat în țară, cât și în Isreal.

Radu Vasile a fost prim-ministru în perioada aprilie 1998 și decembrie 1999, propus de PNȚCD. Radu Vasile a fost senator PD de Argeș în legislatura 2000-2004, iar în 2 februarie 2004 a fost ales vicepreședinte al Senatului, la propunerea PD, înlocuindu-l pe senatorul Ion Vela.

Cariera sa politică a fost legată de PNȚCD, formațiune în care a fost secretar general și membru al Biroului de Conducere.

De asemenea, Radu Vasile a fost profesor la ASE.