GÂNDUL LIVE. Dan Barna: Este nevoie de o comunicare asumată! / Cei din HoReCa au făcut un reproș de bun simț

GÂNDUL LIVE. Dan Barna: Este nevoie de o comunicare asumată! / Cei din HoReCa au făcut un reproș de bun simț
GÂNDUL LIVE. Dan Barna: Este nevoie de o comunicare asumată! / Cei din HoReCa au făcut un reproș de bun simț
Publicat: 08/10/2020, 13:13
Actualizat: 08/10/2020, 14:07

Dan Barna, președintele USR, a criticat, la GÂNDUL LIVE, lipsa de „comunicare asumată” a actualului Guvern, considerând că industria HoReCa a făcut un reproș de bun simț, când a cerut explicații pentru închiderea restaurantelor și a altor localuri, în plină pandemiei de coronavirus.

E nevoie și de o comunicare asumată. Cei din Horeca au avut un reproș de bun simț, doreau să știe din timp. Faptul că unele măsuri sunt luate din seara asta pe mâine dimineață, evident că generează o frustrare.

„Dacă de mâine dimineață pui lacătul pe ușă… E un sentiment de frustrare”

Trebuie luate măsurile, dar dacă de mâine dimineață pui lacăt pe ușă, e un sentiment de nemulțumire. Comunicarea neasumată nu protejează pe nimeni.

Deja avem niște experiență din martie-aprilie, mâine nu scade de la 3.000… Dacă știi că lucrurile merg într-o direcție, asumarea comunicațională a faptului că vor fi închise unitățile Horeca trebuie comunicate mai din timp. Măsurile necesare pot fi implementate.

Dacă tu anunți măsurile și spui – domnule, într-o săptămână-două facem și asta – ok, când vii cu măsura nu mai ai reacție de revoltă, sunt diminuate.

„Oamenii au înțeles mesajul în martie-aprilie, când au văzut dezastrul din Italia”

Neavând datele pe care le are guvernul nu mă apuc să fac agenda guvernului, dar măsurile de informare pe toate mijloacele de purtat mască, spălat pe mâini, care ne-au salvat în martie-aprilie… Oamenii au înțeles mesajul, au respectat măsurile, când vedeau tragedia din Italia.

Am fost consecvenți să transmitem acest mesaj. Nu am fost deloc tăcut.

„Sunt prieten cu Allen Coliban”

Nu s-a întâmplat nimic în USR. Suntem colegi, prieteni, eu cu primarul ales al Brașovului, Allen Coliban. Discuția ține de invalidarea unui candidat de la diaspora. Eu am punctul de vedere ca președinte USR. Nu voi accepta să încalc o decizie a comisiei de arbitraj, care a decis să invalideze un coleg candidat.

Noi avem următorul mecanism: candidații sunt aleși de filiale, apoi în statutul USR sunt 2 filtre: comisia de arbitraj și biroul național. Eu ca președinte USR nu pot pune cu mâna un candidat. Comisia cu majoritate a considerat că acest coleg nu trebuie să fie validat și ne-a trimis avizele. Situația similară cu Iohannis – Kovesi. Având această structură – nu vreau să pun ca Dragnea cu mâna, aș arunca partidul în aer. Nu i-a pus Barna cu mâna.

Nu văd ale cui demisii ar trebui să se producă. E această linie de mesaj, cei care au fost votați să conducă, să nu conducă, să conducă majoritatea. Suntem un partid care își respectă instituțiile.

Avem o relație foarte bună. Asta să rămână foarte clar: Aceste reguli nu au fost modificate în 3-5-6 luni, statutul nu a fost modificat în niciun fel, sunt reguli acceptate de toți candidații! Am respectat această procedură. Eu nu pot fi popular încălcând regulile, nu vreau dictatură personală. Nu am nicio supărare cu Allen, de altfel cu niciunul dintre colegi”, a declarat Dan Barna la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult