GÂNDUL LIVE. Marius Chirca (Kola Kariola), despre înființarea Poliției Animalelor: „Salut inițiativa domnului Vela, am avut mii de mesaje din toate colțurile țării”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Marius Chirca (Kola Kariola), despre înființarea Poliției Animalelor: „Salut inițiativa domnului Vela, am avut mii de mesaje din toate colțurile țării”
GÂNDUL LIVE. Marius Chirca (Kola Kariola), despre înființarea Poliției Animalelor: „Salut inițiativa domnului Vela, am avut mii de mesaje din toate colțurile țării”

Marius Chirca (Kola Kariola) a salutat, la GÂNDUL LIVE, demersul privind înființarea Poliției Animalelor, dar a precizat că mai sunt încă mulți pași importanți de făcut, pentru a proteja necuvântătoarele abuzate din România.

„Salut inițiativa dl. Vela, nu realizează ce isterie a generat în rândul iubitorilor de animale. Am avut mii de mesaje din toate colțurile țării în care îmi trimiteau mesajul dl ministru Vela. Și eu salut acest demers, dar rămân sceptic pentru că nu avem o bază ca această Politică a Animalelor să funcționeze.

Până când dl. Vela nu este susținut de ANSVSA, nu facem nimic. Pot fi duse animalele în adăposturile publice, dar vorbim doar de câini. 90% din adăposturi sunt lagăre de exterminare a câinilor pe mulți bani publici.

Dacă avem alt animal, nu are ce să facă, decât grădina zoologică. Dar ce facem cu grădina zoo? Noi primim mesaje în care ni se semnalează că animalele sunt ținute în condiții improprii.

Eu în momentul de față nu pot prelua niciun animal, potrivit noii ordonanțe. Un câine poate fi preluat doar de o asociație care are autorizație de la DSV. Am solicitat retragerea autorizației și să-mi dea pe „adăpost de câini cu stăpân”. Ei nu au așa ceva.

Dl Vela îmi răspunde la mesaje instant, toate mesajele pe care le-am trimis dlui Chioveanu, care se ocupă de acest proiect, cred că e foarte ocupat și nu răspunde.

„Am o strategie pe care vreau să o propun”

Dl Vela poate îngropa securea războiului dintre întreaga comunitate și DSV-uri. Dacă întrebăm 100 de români ce părere au despre ANSVSA și DSV, 99 au părere proastă. Eu îmi doresc doar o colaborare, eu vreau să merg doar cu propuneri, nu vrem câini pe stradă, animale abandonate. Am o strategie pe care vreau să o propun, astfel încât statul român să nu mai plătească 25.000 lei unui șmecher ca să omoare 25 de câini.

Am propuneri, dar nimeni nu mă ascultă. Nu trebuie să angajăm, trebuie doar dl. Vela și dl. Chioveanu să rupă o oră din program să rezolve din pix, simplu. Nu vreau să acuz pe nimeni. Totuși, nu înțeleg, nu ne punem numai contră, atât îmi doresc, să mă asculte. Am zile și nopți în care fac statistici, trebuie să vin și cu o soluție, bună pentru cetățean, animal și banul public. De ce să dăm bani unui șmecher care seamănă moarte? Putem autofinanța. Eu cedez adăpostul meu și sanctuarul statului și toate donațiile către Kola le duc către stat, să dăm exemplu, să creăm un precedent. Aștept să iasă un primar la locale, să facem primul centru de stat pentru animale.

DSVSA, cu toate că sunt medici, sunt funcționari publici. Nu au voie să intervină în ajutorarea animalului care zace pe drum. Animalul poate fi eutanasiat pe loc. De ce să vină un reprezentant al asociației de vânători pentru asta?

„Mulți oameni refuză să colaboreze cu autoritățile, deoarece le consideră incapabile”

Dacă Poliția Animalelor și ANSVSA au o colaborare impecabile cu unele ONG-urile, aceste cazuri vor fi rezolvate mai rapid și mai uman. Să ne gândim la traumele sufletești care asistă la aceste moduri eronate de a gestiona unele situații. Cât suferă? Cât au adunat în ei?

Mulți oameni refuză colaborarea cu autoritățile, pentru că ei consideră că nu își fac treaba. Eu mă apuc de campanii masive de sterilizare. Primăriile să-mi pună spațiile la dispoziție. Sunt oameni care nu vor să finanțeze aceste acțiuni. Sterilizăm 200 de câini într-un weekend și luni vin hingherii pe mult mai mulți bani și adună câinii și îi omoară. Am buget 25.000 lei pentru sterilizări.

„Să ne asculte și pe noi dl. Chioveanu de la ANSVSA”

Facem bine după bine, dar cum ne simțim noi când vine un șmecher și ia banii Primăriei și seamănă moarte? ANSVSA poate schimba multe și nu neapărat prin legi, ci prin regulamente. Dacă îl avem și pe dl Vela un om cu suflet, care dorește o schimbare, este momentul oportun. Dl Chioveanu să ne asculte și pe noi, ăștia care stăm pe stradă, sclavii, să ne asculte și pe noi. O oră să ne aloce și nouă. Dl Chioveanu de la ANSVSA”, a declarat Marius Chirca, la GÂNDUL LIVE.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Cum a ajuns să arate la 46 de ani Adrian Ilie, celebrul fotbalist din...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
COMENTARIU Lelia Munteanu. Cum s-a ajuns în Israel de la peste 9.000 la sub 1.000...
Ursula von der Leyen: Livrarea potenţialelor vaccinuri COVID-19 către ţările UE ar putea începe în...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
A MURIT! Este vorba despre o vedeta din trustul PRO TV
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Mama Luizei Melencu și-a strigat durerea. A ajuns la capătul puterilor și a lăsat un...
Anunț pentru toți românii de la bloc cu centrale termice de apartament. Cum faci economie...
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Top 3 cele mai norocoase zodii în data de 29 octombrie. Mută și munții din...
Inchide