IKEA a retras temporar chiftelele vândute în magazinul din România

Publicat: 25 02. 2013, 15:55
Actualizat: 03 02. 2019, 05:26

UPDATE IKEA a retras chifteluțele de la vânzare din mai multe țări, după ce autoritățile din Cehia au descoperit urme de carne de cal într-un lot de produse, scrie Mediafax.

Țările vizate sunt Cehia, Slovacia, Ungaria, Franța, Suedia, Marea Britanie, Portugalia, Italia, Olanda, Belgia, Spania, Grecia, Cipru și Irlanda.

UPDATE Ikea a decis să repună în vânzare chiftelele retrase în urma informațiilor apărute în presă conform cărora inspectorii din Cehia ar fi descoperit în magazinele retailerului suedez carne de cal etichetată drept carne de vită, au precizat pentru gândul reprezentanții companiei.

„Am decis verificarea suplimentară a chifteluțelor în România”, a precizat într-un comunicat Cornel Oprișan, retail manager IKEA România.

Inspectorii din Cehia au descoperit luni carne de cal în chiftelele produse în Suedia pentru magazinele din lanțul Ikea. Mai exact, un kilogram de carne congelată a fost etichetată ca fiind de vită și de porc, însă testele au arătat că ar fi vorba despre carne de cal.

Retailerul a decis să retragă produsul înainte de a fi pus în vânzare. În total, 760 de kilograme de chiftele au fost retrase.

Reprezentanții din România spun că au decis la rândul lor să retragă chiftelele până ce se va clarifica situația și vor primi o confirmare din Suedia că produsele comercializate în România sunt în regulă. Confirmarea a venit la circa jumătate de oră după decizia de a retrage produsele.