Incident la Trezoreria Câmpina: Un plutonier major care ieșea din serviciu și-a împușcat colegul în picior

Publicat: 19 08. 2020, 09:27
Actualizat: 19 08. 2020, 14:01
Incident la Trezoreria Câmpina: Un plutonier major care ieșea din serviciu și-a împușcat colegul în picior

Incident cu foc de armă la Trezoreria Câmpina, la schimbarea efectivelor de la obiectiv. Un plutonier major care ieșea din serviciu a executat un foc involuntar, rănindu-l ușor la picior pe colegul său, plutonier adjutant șef, care intra în tură. Ambulanța s-a deplasat imediat la fața locului, pentru a-i acorda primul ajutor rănitului.

Incidentul a avut loc miercuri dimineață, în jurul orei 6.30, la schimbarea efectivelor de la Trezoreria Câmpina. Plutonierul major care ieșea din serviciu, a executat un foc involuntar, fiind rănit ușor colegul acestuia la picior, care tocmai ce intra în serviciu.

Bărbatul se află în afara oricărui pericol

Glonțul a trecut prin picior, victima fiind împușcată în coapsa dreaptă la 15 cm de bazin. Militarului i s-au acordat îngrijiri, este conștient și în afara pericolului.

Acesta a ajuns la SUJ Ploiești, pentru alte investigații medicale. La fața locului s-a deplasat o echipă operativă pentru Constatare la Fața Locului (CFL), a informat procurorul militar. Astfel, vor fi făcute verificări pentru a se stabili cu exactitate în ce condiții a avut loc acest incident armat, dacă este vorba de neglijență în manevrarea unei arme din dotare sau despre altceva.

Un jandarm din Argeș a fost găsit împușcat în cap la locul de muncă. Sinuciderea, prima ipoteză

Un jandarm din Argeș a fost găsit mort, la începutul lunii august, împușcat în cap la locul de muncă. Prima ipoteză luată în calcul este cea a sinuciderii.

Maiorul Flavius Tănase, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Argeș, a declarat, potrivit Mediafax, că jandarmul era în serviciu la Barajul Vidraru și a fost descoperit împușcat în cap cu arma din dotare.

Prima ipoteză este cea a sinuciderii. Jandarmul a primit recent o condamnare cu suspendare după ce ar fi fost prins în stare de ebrietate la volan.