Inspecția Judiciară a început cercetarea procurorului care a acționat în cazul Caracal

Publicat: 31 07. 2019, 15:19

„Inspectorii judiciari din cadrul Direcției de inspecție pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare față de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal sub aspectul săvârșirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constând în exercitarea funcției cu gravă neglijență”, se arată în informarea Inspecției Judiciare.

De asemenea, inspectorii Direcției de inspecție pentru procurori au înaintat Secției pentru procurori a CSM propunerea de suspendare din funcție a lui Popescu până la finalizarea procedurii disciplinare.

Potrivit Inspecției Judiciare, procurorul de caz, sesizat cu infracțiunea de lipsire de libertate a unei minore și având, ca atare, obligația de a lua toate măsurile, nu a consimțit la pătrunderea, anterior orei 6:00 a zilei de 26 iulie, în imobilul lui Gheorghe Dincă, unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituția României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal.

Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt, a declarat că a propus procurorilor care se ocupau de dispariția Alexandrei, să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea care le permitea acest lucru, însă magistrații nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.