Instructori auto, percheziționați într-un dosar privind permise obținute fraudulos

Publicat: 15 12. 2015, 11:17
Actualizat: 15 12. 2015, 20:52

Perchezițiile sunt efectuate într-un dosar în care, în luna decembrie, Parchetul Tribunalului București a dispus efectuarea urmăririi penale față de 87 de persoane, acuzate de luare sau dare de mită, trafic de influență sau cumpărare de influență, într-un dosar privind obținerea frauduloasă a unor permise de conducere, în perioada 2014 – 2015.

Anchetatorii au descins la 17 imobile, mai multe persoane suspectate în această cauză urmând să fie audiate la Parchetul Tribunalului București.

Potrivit unor surse judiciare, printre persoanele vizate în cauză sunt instructori auto și agenți de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Aceștia sunt suspectați că au ajutat mai multe persoane să treacă proba traseului pentru a obține permisul de conducere, cerând în schimb sume care porneau de la o sută de euro, au precizat sursele citate.

Perchezițiile sunt făcute de procurori de la Parchetul Tribunalului București și ofițeri de la Direcția Generală Anticorupție, cu sprijinul Poliției Capitalei și Jandarmeriei Române și cu suportul Serviciului Român de Informații.