Insula Thassos, plină de gunoaie și ambalaje românești. Ce a postat o turistă pe un grup de călătorii

Publicat: 02 09. 2022, 17:16
Actualizat: 02 09. 2022, 18:00

Este deja bine cunoscut faptul că românii iubesc Grecia, iar majoritatea și-au petrecut vacanțele pe insule ca Thassos, Halikidiki sau Creta. Totuși, frumusețea trebuie îngrijită, așa ar trebui să fie și în cazul destinațiilor turistice. Iată cât de deplorabilă arată plaja Livadi de pe insula Thassos.

O turistă româncă a postat pe un grup de călătorii câteva imagini cu plaja Livadi din Thassos. În imagini se văd sticlele din plastic aruncate pe jos, dar și alte zeci de ambalaje.

Majoritatea par a fi produse românești, toate lăsate pe lângă stânci și pe nisip.

Este necesar ca oamenii să respecte mediul înconjurător, mai ales, dacă își petrec concediile într-un loc de genul acesta.

Ideal ar fi să își arunce gunoaiele la tomberon. Ei bine, nu este și cazul persoanelor care au avut nesimțirea să își lase pungile prin toate părțile.

Fotografiile te lasă rece, ambalajele de pe jos fiind chiar din producție românească.

„Cam așa arată astăzi plaja Livadi. Ambalajele sunt produse românești. Păcat de plaja asta atât de frumoasă, nesimțirea este foarte mare.”, a postat o româncă pe Forum Thassos, grupul care scoate la iveală obiceiurile proaste ale românilor.

Cea mai curată plajă din România

Suprafața cea mai curată de pe litoralul românesc este Tuzla, stațiune nu atât de populată și cunoscută de turiștii români sau străini.

În 2021, Tuzla înregistra doar 7000 de localnici, un număr nesemnificativ față de celelalte orașele de pe malul Mării Negre.

Plaja se află între Constanța și Mangalia, la o distanță de 2 km pe șoseaua DN39, imediat după Eforie Sud.

Litoralul românesc este în topul preferințelor românilor în concedii sau plecări de weekend.

Deși avem stațiuni frumoase, care ne pun la dispoziție o mare superbă, plajele noastre sunt pline de deșeuri lăsate în urmă de turiști.

Cu toate astea, există o plajă impecabilă în România, pe care nu multă lume o cunoaște.

Tuzla oferă o plajă curată, cu nisip foarte fin, o liniște abundentă, deoarece nu sunt cluburi pe malul mării.