ISU, reguli noi pentru mall-uri, după problemele de la concertul Carla’s Dreams

Publicat: 23 05. 2016, 22:09

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a transmis, luni, o avertizare primăriilor și reprezentanților mall-urilor din județ să anunțe evenimentele la care preconizează că vor avea mai mult de 200 de persoane într-un spațiu închis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Bianca Săbău, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că primăriile sau reprezentanții mall-urilor vor trebui să comunice ISU dacă au evenimente la care se așteaptă la prezența a peste două sute de persoane într-un spațiu închis.

„ISU Sibiu notifică administratorii de mall / hipermarket / primării din județul Sibiu, solicitând acestora să comunice inspectoratului manifestările care presupun prezența a minim 200 de persoane (în spații închise), ce urmează a fi organizate în clădirile administrate. De asemnenea, în notificare vor fi amintite principalele obligații ce revin organizatorilor în astfel de situații”, a spus Bianca Săbău.

Avertizarea ISU Sibiu vine după incidentul de la Piatra Neamț, unde, vineri seară, nouă persoane s-au simțit rău la concertul Carla’s Dreams, care a avut loc într-un complex comercial, patru fiind transportate la spital. Concertul trupei Carla’s Dreams de la Piatra Neamț a fost oprit după ce oamenii s-au simțit rău din cauza căldurii și a aglomerației. Ulterior, Poliția Neamț a deschis un dosar penal pentru vătamare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale privind securitatea și sănătatea în muncă, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț a amendat cu 15.000 de lei managerul complexului comercial.

Ulterior, IGSU a anunțat că pompierii de la inspectoratele din țară vor avea întâlniri de informare cu administratorii de clădiri tip mall, în perioada următoare, pentru a discuta despre obligațiile cele revin acestora din urmă în cazul organizării de evenimente cu public numeros.