JAF LA PONT ÎN CAPITALĂ

JAF LA PONT ÎN CAPITALĂ
Publicat: 06/01/2013, 14:48
Actualizat: 29/07/2014, 21:22

Jaf ca-n filme în sectorul 5 din Capitală. Doi bărbați, pretinși polițiști, au intrat peste un bărbat la o petrecere pe care acesta o organizase la el în apartament, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, deposedându-l de bunuri în valoare de 30.000 de euro.

Victima, cetățean danez, în 40 de ani, revenise în țară cu ocazia sărbătorilor și a organizat o petrecere la el în apartament, invitând alți trei prieteni. La un moment dat, la ușa apartamentului din sectorul 5, ar fi sunat două persoane cu cagule pe față, care l-au deposedat de bunurile pe care danezul le avea asupra sa, respectiv de un inel de platină cu diamant și de un ceas de colecție.

La ora difuzării acestei știri, pretinșii polițiști au fost reținuți, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Capitalei, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă.

Potrivit aceleiași surse, cei doi suspecți de 25, respectiv 40 de ani, au acționat la pont, ei fiind în legătură cu cei trei invitați ai cetățeanului jefuit.

În urmă cu o săptămână, aceștia s-ar fi întâlnit cu invitații și au pus la cale jaful. Mai mult, au stabilit ca la petrecere să fie aduse și substanțe interzise și alcool, pentru a putea înscena descinderea poliției.

În dimineața zilei de 5 ianuarie, a mai puțin de 36 de ore de la comiterea faptei, polițiștii secției 19 de Poliție din Capitală i-au reținut pe patru dintre cei cinci suspecți. Aceștia au fost prezentați instanței de judecată, care a decis cercetarea lor în stare de arest preventiv, pentru tâlhărie.

De altfel, un mandat de un mandat de arestare preventivă în lipsă a fost emis și pe numele celui de-al cincilea suspect. Prejudiciul urmează să fie recuperat, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei. Potrivit aceleiași surse, o parte dintre persoanele reținute au cazier judiciar.

Din cercetările făcute de judiciariștii bucureșteni a rezultat că, în dimineața zilei de 30 decembrie 2012, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 43 de ani, ar fi stabilit să fure de la un cetățean străin un inel din platină cu diamante și un ceas de colecție.

„Pentru a putea pune în aplicare hotărârea luată, trei dintre suspecți, care de altfel îl cunoșteau pe cetățeanul străin, ar fi hotărât să-l invite pe acesta la domiciliul unuia dintre ei, pentru a consuma alcool și droguri. Ceilalți doi urmau să folosească acest prilej pentru ca, prin amenințări și violență, să-l deposedeze pe străin de bunurile sale”, a precizat Poliția Capitalei.

Astfel, suspecții s-au întâlnit cu cetățeanul danez joi, 3 ianuarie, ocazie cu care i-au propus să consume droguri și băuturi alcoolice la domiciliul unuia dintre ei. Acesta s-ar fi arătat dispus să facă acest lucru, ba mai mult, le-ar fi înmânat un telefon mobil pe care suspecții să-l vândă, iar cu banii obținuți să cumpere stupefiante.

Continuând verificările în această cauză, judiciariștii au mai stabilit că doi dintre suspecți ar fi plecat de la apartamentul în care avea loc întâlnirea și ar fi revenit după o jumătate de oră având asupra lor substanțele stupefiante, despre care ar afirmat că le-ar obținut în schimbul telefonului mobil.

La puțin timp după sosirea acestora, în imobil au intrat doi bărbați îmbrăcați în haine de culoare neagră, având fețele acoperite cu cagule și spunând că sunt polițiști. Cetățeanul străin a sesizat că cei doi nu erau polițiști, spunând că persoanele mascate nu purtau însemne distinctive ale forțelor de poliție.

„Întrucât partea vătămată nu s-a suspus somațiilor, suspecții mascați au încercat să o imobilizeze, fără rezultat însă, reușind totuși să-i sustragă inelul aflat pe un deget al mâinii drepte și ceasul de colecție pe care acesta îl avea asupra sa”, a precizat Poliția Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău au trecut la următoarea etapă a relației. Vedeta, în culmea...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii