Jurnalistă americană, reținută în China pentru că avea un tricou cu inscripția „Oba-Mao”

Publicat: 16 02. 2012, 08:57
Actualizat: 13 03. 2012, 11:43
O jurnalistă a postului de televiziune CNN a fost reținută la Shanghai pentru că a arătat în fața camerei de luat vederi un tricou care îl reprezenta pe președintele Barack Obama îmbrăcat asemenea fostului dictator chinez Mao Zedong, a anunțat, luni, postul american de televiziune, informează AFP.

O jurnalistă a postului de televiziune CNN a fost reținută laShanghai pentru că a arătat în fața camerei de luat vederi untricou care îl reprezenta pe președintele Barack Obama îmbrăcatasemenea fostului dictator chinez Mao Zedong, a anunțat, luni,postul american de televiziune, informează AFP.

Emily Chang, corespondenta CNN la Beijing, a povestit pe blogul eică și-a procurat tricoul după ce a aflat că acestea au fostinterzise de teamă să „nu-l indispună pe președinteleamerican”.

Tricoul îl înfățișează pe Barack Obama, care efectuează prima savizită în China, îmbrăcat într-o uniformă a Armatei Populare deEliberare într-o postură făcută celebră de Mao.

În partea din față figurează expresia „Să servim poporul” cu literechinezești, iar pe spate, termenul „Oba-Mao” în alfabetlatin.

Emily Chang a explicat că era pe punctul de a arăta tricoul în fațaunei camere de luat vederi într-o piață din Shanghai în momentulcând doi paznici s-au îndreptat către echipa de filmare, încercândsă-i smulgă tricolul din mâini.

„Am fost reținuți timp de două ore”, a povestit ea. „Vroiaulegitimațiile noastre de presă, pașapoartele, dar mai presus detoate, tricoul. În cele din urmă ne-au lăsat să plecăm”, susținejurnalista.

CNN a păstrat înregistrarea scenei.

Mediafax