Lapte, ouă, pâine, carne și ulei la Tribuna Parlamentului în ziua moțiunii: Nu mai luați țara la mișto

Publicat: 23 11. 2017, 13:43

„O familie de oameni simpli m-a rugat să vin cu aceste alimente în fața dumneavoastră și să vorbesc în numele lor. Au cumpărat de dimineață alimentele de bază și le-au comparat cu cele din luna septembrie. Un litru de ulei, 4, 29, acum este 7,01 lei; un litru de lapte, 4, 10 lei, acum l-au cumpărat cu 5,10 lei. Au luat unt, apoape că s-a dublat prețul, de la 6,45 de lei s-a dus la 11, 14 lei. Au luat oamenii ca noi toți o pâine de 600 de grame pe care o mănâncă o familie, de la 4,41 s-a dus la 5, 99. E o familie mai înstărită pentru că și-a permis să cumpere și carne de porc. Costa 20,12 lei kg acum e 24, 29 lei. Ei nu au orbul găinilor domnule Daea (…) prețul ouălor a crescut de la 45 de bani la 1,10 bani”, a declarat deputatul PNL Florin Roman, de la Tribuna Parlamentului, după ce a scos din plasă fiecare produs și a precizat costul acestuia.

Florin Roman a afirmat că pentru produsele pe care le-a adus la tribuna Parlamentului familia amintită a plătit 65,95 de lei, în condițiile în care în luna septembrie, aceleași produse costau 43, 87 de bani, cu 22 de lei mai puțin.

Liberalul le-a spus parlamentarilor că un tânăr care lucrează într-o multinațională, pe care PSD „o înjură zi de zi”, și care „a îndrăznit să creadă” și a votat PSD, are parte acum de o rată care a crescut de la 1487 lei la 1535 de lei.

„Dar nici ROBOR-ul nu-l mai vede nimeni și de vină este Soror”, a adăugat Roman, criticând și creșterea prețului la pompă, despre care a spus că cetățenii mai puțin norocoși decât liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu „o simt în buzunar”.

Florin Roman a criticat și modificările aduse la Codul Fiscal, arătând plenului un dosar gros de o palmă, precizând că „un privat” l-a rugat să arate dosarul ministrului Finanțelor, Ionuț Mișa și să îi ceară să lase România „în pace”.

„Sunt câteva sute de file care dau peste cap România”, a spus Roman.

„Programul de guvernare este o perdea pentru legile justiției și asta o știm cu toții. Poate vă mai ajută mirul. Să nu fie cazul. (…) Asta este România reală și statul paralel la care faceți trimitere”, a spus deputatul PNL.

Roman și-a încheiat discursul cerându-i premierului „să nu mai ia România la mișto”.