Leguma care costă doar 2 lei în România și care reglează glicemia, sprijină sănătatea digestivă și reduce riscul de boli cronice

Leguma care costă doar 2 lei în România și care reglează glicemia, sprijină sănătatea digestivă și reduce riscul de boli cronice
Sursă Foto - Pexels
Publicat: 28/01/2023, 11:53

Dacă ești adeptul unui stil de viață sănătos și obișnuiești să mănânci des fructe și legume, ar trebui să incluzi în meniul tău și rețetele cu zucchini! Această legumă conține nutrienți esențiali, antioxidanți și numeroase fibre benefice pentru tractul gastrointestinal.

Toți ne dorim un aspect cât mai plăcut și o viață cât mai sănătoasă, însă de cele mai multe ori este greu să respecți același meniu zilnic, deci, ar fi bine să jonglezi cu mai multe legume sau fructe.

Dacă îți dorești o dietă echilibrată și plină de nutrienți și vitamine, zucchini este leguma ideală! Conține nutrienți esențiali și antioxidanți, de asemenea, este un ingredient versatil și oferă mâncărurilor o aromă delicată.

Sursă Foto – Pexels

Coaja, dar și pulpa acestei legume oferă nutrienți precum fibre, ideale pentru digestie, calciu, perfect pentru oase, magneziu, esențial pentru dispoziție și potasiu pentru musculatură.

Leguma care reduce bolile cronice

De exemplu, 113 grame de zucchini conțin 19 calorii, 1 gram de proteine, 4 grame de carbohidrați, 1 gram de fibre și 3 grame de zahăr.

Totodată, aceste legume conțin antioxidanți, beta-caroten, luteină și zeaxantină, cunoscuți pentru pigmentul pe care-l oferă legumelor roșii, portocalii și galbene.

Mai exact, zucchini reduce riscul de boli cronice și sprijină sănătatea digestivă, fiind o sursă de fibre solubile, dar și insolubile.

Mai precis, fibrele solubile acționează ca prebiotice, adică hrănesc bateriile bune din tractul gastrointestinal.

De asemenea, reglează glicemia și ține sub control colesterolul, potrivit Csid.ro.

Și nu doar atât, zucchini este bun chiar și pentru vedere, deoarece conține numeroase vitamine A, un nutrient important pentru vedere, mai ales odată cu înaintarea în vârstă. Mai mult, vitamina A reduce riscul de ochi uscați și orbire.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase