Cele 4 legume care îngrașă la fel de mult ca micii sau pizza. Majoritatea românilor le consumă!

Cele 4 legume care îngrașă la fel de mult ca micii sau pizza. Majoritatea românilor le consumă!
Publicat: 25/01/2023, 15:52

În cazul în care crezi că știi tot despre diete, ei bine, s-ar putea să te înșeli! Există chiar și câteva legume care îți pot da peste cap întreagul plan de slăbit!

Probabil majoritatea românilor au încercat să scape de surplusul de grăsime sau cel puțin să nu mai pună alte kilograme, mai ales că au trecut sărbătorile.

Dacă ai încercat o dietă în trecut, probabil consideri că fructele și legumele sunt cele mai bune pentru a scăpa de kilogramele în plus, însă sunt și câteva excepții!

Cartofii sunt primii pe listă atunci când vine vorba de legumele care pot îngrășa, aceștia coțin amidon, iar caloriile sunt din plin.

Dacă îi gătești necorespunzător, ca de exemplu, prăjiți sau combinați cu lapte și unt, poți să îți iei la revedere de la dietă!

Țelina si păstârnacul, ceilalți inamici ai dietei

Fasolea este o altă legumă de care trebuie să stai departe atunci când încerci să slăbești, deoarece poate fi o adevărată bombă calorică dacă este făcută iahnie.

Conform specialiștilor, o porție de 100 de grame de fasole are aproape 200 de calorii, iar un castron de ciorbă de fasole dublează numărul caloriilor.

Sigur ai crede că țelina sau păstârnacul sunt ideale pentru dieta perfectă, însă nu e chiar așa!

Legumele albe au și ele multe calorii, deși sunt folosite foarte des în salate sau supă, potrivit Csid.

Totodată, legumele care îngrașă mai puțin și merită incluse în meniul zilnic sunt roșiile, castraveții, ardeii sau salata verde. Dacă le vei consuma cum trebuie, rezultatele nu vor înceta să apară!

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase