Lider PNL, mesaj dur către Dăncilă: Premierul să returneze fondurile tăiate SPP, SRI, SIE

Redactor:
Politic
Lider PNL, mesaj dur către Dăncilă: Premierul să returneze fondurile tăiate SPP, SRI, SIE
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi îi cere premierului Viorica Dăncilă să returneze fondurile care au fost tăiate din bugetele pe acest an ale SPP, SRI sau SIE, precum să se ocupe și de dotarea corespunzătoare a Poliției Române.

„Doamna Dăncilă, ați scăpat de lupta infractorului Dragnea cu „statul paralel”. Opriți umflarea Jandarmeriei, dotați polițiștii și dați înapoi banii tăiați de la instituții precum SPP de către Dragnea! Atacarea instituțiilor responsabile cu securitatea și siguranța României a fost una dintre constantele discursive ale președintelui PSD, Liviu Dragnea, dar lupta sa imaginară cu „statul paralel” a încetat pe 27 mai”, a transmis Ovidiu Raețchi, printr-un comunicat de presă remis, vineri, Mediafax.

Vicepreședintele Comisiei de apărare a Camerei Deputaților mai precizează că mai multe bugete pe acest an au fost reduse cu sume semnificative, unele de peste 100 milioane euro, fără nicio justificare bugetară.

„Timp de doi ani de zile, instituții precum SPP, SRI sau SIE au fost atacate constant de PSD și de Liviu Dragnea, conducerile lor au fost amenințate cu demiterea și s-a încercat modificarea legilor de funcționare ale acestor instituții după bunul plac al liderului de facto al guvernului. Mai mult, în acest an, bugetele le-au fost reduse semnificativ, cu peste 100 de milioane de euro, exclusiv din dorința de
a face rău a condamnatului Dragnea, fără nicio justificare bugetară. În egală măsură, este îngrijorător că Poliția nu dispune nici până în acest moment de dotările necesare pentru a-și executa în siguranță
misiunile. În schimb, bugetul Jandarmeriei a fost suplimentat substanțial, probabil pentru merite deosebite în suprimarea protestului Diasporei de pe 10 august: fondurile alocate pentru muniții și armament
de tip război au crescut cu peste 500%”, a explicat Raețchi.

Liberalul cere urgent premierului să corecteze situația și să returneze banii în bugetele serviciilor de informații.

„Prin urmare, solicit premierului Viorica Dăncilă să repare de urgență această nedreptate și să returneze fondurile acestor instituții, tăiate la ordinul lui Liviu Dragnea și să se ocupe deopotrivă de dotarea
corespunzătoare a Poliției. Situația regională tensionată și provocările de securitate cu care se confruntă România necesită atenția instituțiilor specializate: zilele trecute a apărut în spațiul public o stenogramă atribuită teroristului Rabee Khalil, condamnat la închisoare pentru planificarea unui atentat la metroul din București. Reamintesc și faptul că echipa Serviciului de Protecție și Pază a gestionat excelent evenimentele presupuse de președinția rotativă a Uniunii Europene, summitul organizat la Sibiu sau vizita istorică a Sanctității Sale Papa Francisc”, a precizat deputatul PNL.

El mai spune că urmează o perioadă în care vor fi provocări de securitate și ar fi inacceptabil ca sistmul de siguranță națională în zona Mării Negre să fie subfinanțat în mod deliberat.

„Aceste sarcini dificile au fost duse la bună îndeplinire cu profesionalism și responsabilitate, așa cum se întâmplă și cu participarea SPP la misiunile ONU. Urmează o perioadă plină de provocări pentru structurile cu responsabilități importante în zona de protecție și informații, fiind inacceptabil ca sistemul de siguranță națională al unui stat de la Marea Neagră să fie subfinanțat deliberat doar din vanitatea unui infractor condamnat”, a conchis Ovidiu Raețchi.

Inchide