Liderii planetei, așteptați la summit-ul NATO de la București

Publicat: 15 02. 2012, 11:44
Actualizat: 31 03. 2012, 16:32
Aproximativ 3.000 de membri ai delegațiilor oficiale și în jur de 3.500 de jurnaliști sunt așteptați la summit-ul NATO de la București, din 2 - 4 aprilie, doar delegația SUA numărând 1.000 de persoane.

Aproximativ 3.000 de membri ai delegațiilor oficiale și în jur de 3.500 de jurnaliști sunt așteptați la summit-ul NATO de la București, din 2 – 4 aprilie, doar delegația SUA numărând 1.000 de persoane.

Printre participanții la summit figurează George W. Bush, Nicolas Sarkozy, Jose Luis Rodriguez Zapatero, Angela Merkel, Hamid Karzai, Viktor Iușcenko și, posibil, Vladimir Putin. Va fi prezent și secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, președintele Băncii Mondiale, precum și Jose Manuel Barroso, Benita Ferrero Waldner și Javier Solana.

Organizarea summit-ului implică închirierea a sute de mașini, încheierea de contracte de publicitate, achiziționarea de mobilier, inclusiv a unor mese rotunde în jurul cărora în mod tradițional se desfășoară discuțiile. De asemenea, ar putea fi declarate trei zile libere pentru bugetari și chiar ar putea fi deschis sezonul estival în România.

Delegații din statele membre NATO, din cele 23 de state membre ale programului de Parteneriat pentru pace, precum și din Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Iordania, Afganistan, ONU, Banca Mondială și UE vor fi prezente la summit-ul NATO de la București care se va desfășura în perioada 2 – 4 aprilie, a declarat azi secretarul de stat în MAE Victor Micula, unul dintre membrii comitetului de organizare a summit-ului.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro