LISTA TORȚIONARILOR CARE TRĂIESC. Gândul va publica, în scurt timp, un interviu cu gardianul atât de „eficient”, că i-a speriat până și pe comuniști

Publicat: 11 02. 2014, 11:34
Actualizat: 20 05. 2015, 01:08

Acum are 88 de ani și nicio remușcare. „Și ce? Că am dat o palmă la deținuți, da’ i-am omorât? Da’ i-am omorât? Puteți să mă împușcați acum, nu-mi pasă”, răspunde Florian Cormoș senin atunci când este întrebat, într-un interviu în exclusivitate pentru gândul, de ororile din lagărul pe care l-a condus. 

CITEȘTE AICI DOSARUL COMPLET AL LUI FLORIAN CORMOȘ, acuzat de moartea a 115 oameni: „Da` ce poate să îmi mai facă mie? Puteți acum să trageți în mine, că nu îmi pasă. Dacă ai venit, hai, fă-mi și o poză”

Este cel de-al treilea „călău comunist” identificat și prezentat de Gândul, în cadrul unei ample investigații despre una dintre cele mai negre perioade din istoria României, desfășurată în parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Primii doi torționari prezentați, Alexandru Vișinescu, fost comandant al închisorii Râmnicu Sărat, și Ion Ficior, fostul șef al lagărului de muncă de la Periprava, sunt în centrul unei investigații fără precedent în România postcomunistă, fiind acuzați de procurori de genocid.

CITEȘTE AICI DOSARUL COMPLET AL CAZULUI ALEXANDRU VIȘINESCU

CITEȘTE AICI DOSARUL COMPLET AL CAZULUI ION FICIOR