Mandate de arestare pentru patru dintre membrii grupării „Sportivilor”

Mandate de arestare pentru patru dintre membrii grupării Sportivilor
Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 24/04/2012, 02:30

Patru din cele 13 persoane implicate într-o rețea de interlopidenumită gruparea „Sportivilor” au fost arestați preventiv, vineri,pentru infracțiuni cu violență, restul suspecților, printre care șiliderul grupării, Cristian Roșca, urmând să fie cercetați înlibertate.

Tribunalul Brașov a emis, vineri, mandate de arestare preventivăpentru 29 de zile pe numele a patru din cei 13 suspecți: ChețeaȘtefan, Onicel Costică,
Cotos Adrian și Dorobanț Nicolae Valentin.

Cei patru sunt acuzați de lipsire de libertate, șantaj, vătămarecorporală și aderare la un grup infracțional.

Dintre aceștia, Cotos Adrian nu s-a prezentat la instanță, elurmând să fie încarcerat după ce va fi adus de poliție.

„Este de datoria poliției de a-l căuta și încarcera. În momentulîn care va fi găsit va fi adus în fața instanței pentru confirmareamandatului de arestare preventivă”, a spus Alina Mioc, purtător decuvânt al Tribunalului Brașov.

Decizia instanței poate fi atacată cu recurs, care urmează să sejudece la Curtea de Apel Brașov.

Ceilalți nouă suspecți – Roșca Radu Cristian, Mureșanu Cătălin,Dorobanț Radu Dan, Vițelaru Alexandru Vlad, Dogar Nicolae Florin,Mindru Bogdan Tiberiu, Roman Victor, Nițu Cristian Bogdănel șiRujoi Alexandru – vor fi judecați în libertate, judecătoriirespingând propunerile de arestare preventivă pe numeleacestora.

Cei 13 suspecți au fost audiați de judecători, joi, de la orele12.00 până vineri, în jurul orei 02.30, instanța pronunțându-se înjurul orei 16.00.

Procurorii DIICOT au descins, miercuri, în șapte localități șiau dus la audieri 22 de persoane implicate în gruparea”Sportivilor”, în cadrul unei investigații privind fapte deviolență, una dintre victime fiind lovită, strangulată șielectrocutată pentru a o determina să plătească 25.000 de euro.

Printre cele 22 de persoane ridicate în cadrul acestei anchetese afla și liderul grupării „Sportivilor”, Radu Roșca, pentru careprocurorii DIICOT au emis un mandat de aducere.

Potrivit anchetatorilor, Radu Cristian Roșca este cunoscut calider al grupării „Sportivilor”, fiind trimis în judecată de cătreprocurorii DIICOT – Serviciul Teritorial București în cursul anului2006, pentru infracțiuni cu violență. Activitatea infracțională agrupului era structurată pe două paliere infracționale, membriigrupării fiind specializați în săvârșirea de infracțiuniinformatice, fraude cu cărți de credit, precum și de infracțiuni deviolență sau contra patrimoniului.

Preocupările infracționale ale învinuiților au vizat, pe de oparte, săvârșirea de infracțiuni cu violență, lipsire de libertateși șantaj, în vederea obținerii unor importante sume de bani. Deexemplu, în noaptea de 28/29 ianuarie 2011, una din părțilevătămate a fost lipsită de libertate, fiind ținută timp de maimulte ore la locuința lui Adrian Cotos, din Brașov. Victima a fostagresată, fiind lovită în mod repetat cu corpuri contondente,învinuiții încercând chiar strangularea sau electrocutarea acesteiapentru a o determina să le plătească suma de 25.000 de euro.

O altă victimă a fost amenințată cu un pistol și lovită în modrepetat de către învinuiți, în timp ce se afla in locuința sa,pentru a plăti suma de 30.000 de euro. Învinuiții s-au implicat șiîn activități de skimming și de montare a unor dispozitiveartizanale pentru controlul jocurilor electronice de tip „videomultigame HOT SPOT”, sens în care gruparea infracțională din Brașova apelat la liderii grupării „Sportivilor” din municipiulBucurești.

În cursul lunii februarie 2011, prin montarea și folosirea unuiastfel de dispozitiv la un aparat de jocuri instalat in incintaunui bar din Brașov, Ștefan Chețea a generat un câștig de 12.000 delei.

Departamentul Corespondenți,[email protected]

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al...
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
Imaginile momentului cu Edi Iordănescu! Ce a făcut viitorul selecționer la bordul „bijuteriei” de 120.000...
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
VIDEO. Imagini noi cu presupusul palat al lui Vladimir Putin. Cum arată camera specială de...
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
UPDATE: GEANTĂ SUSPECTĂ, lângă CITY Mall. Erau articole VESTIMENTARE. Video
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Obligatoriu în România! Rafila a făcut marele anunţ. Se schimbă total regulile
Pas important pentru desființarea SIIJ! Cătălin Predoiu, precizări despre un subiect sensibil
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...