Marcel Ciolacu, despre PARTENERIATUL STRATEGIC cu Coreea de Sud: „Am transmis deschiderea pentru sprijinirea intențiilor de a investi în România”

Marcel Ciolacu, despre PARTENERIATUL STRATEGIC cu Coreea de Sud: „Am transmis deschiderea pentru sprijinirea intențiilor de a investi în România”
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 07/02/2023, 15:02

Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu delegația companiei coreene Hanwha Aerospace, ocazie cu care a transmis deschiderea României pentru sprijinirea intențiilor companiei de a investi în capacități de energie regenerabilă.

Liderul PSD a transmis că România are un parteneriat strategic cu Coreea de Sud, pe care acesta a dorit să îl revitalizeze „în ultimul an la nivel politic”.

Ciolacu a mai spus: „Mă bucur că rezultatele încep să se vadă mai ales din punct de vedere economic”.

„În întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu delegația companiei Hanwha Aerospace, una dintre cele mai puternice de pe piața asiatică, am transmis întreaga deschidere pentru a sprijini intențiile acestora de a investi în capacități de energie regenerabilă.

Concret, deschiderea unei fabrici de panouri fotovoltaice de către compania sud-coreeană în România ar fi un semnal puternic că țara noastră își consolidează profilul de furnizor de securitate energetică”, a precizat Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

S-a discutat și subiectul apărării României

De asemenea, președintele Camerei Deputaților a susținut că în timpul discuției a fost abordat și subiectul zonei de apărare „unde țintim un transfer tehnologic și al producției în România pentru diverse echipamente militare din Coreea de Sud”.

„Sunt convins că Ministerul Economiei va face toate demersurile necesare pentru ca prin astfel de parteneriate să reușim să revitalizăm industria românească de apărare”, a adăugat el.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase