Mare atenție la brânza „de Sibiu”. Cum și-au băgat bulgarii coada

Publicat: 15 04. 2014, 17:06
Actualizat: 29 07. 2014, 21:08

”Brânza de Sibiu care e pe piața bucureșteană e brânză din lapte de soia, adusă din Bulgaria, cumpărată cu 4,5-5 lei kilogramul. Avem la Marpod, în jud. Sibiu, un crescător care are o rasă de oi de lapte, acesta are brânză de Sibiu și iarna, și vara și e singurul în județ care are brânză de Sibiu tot anul. Eu am înțărcat de o săptămână, eu dau cu 15 lei kilogramul angro”, a explicat Marcel Andrei, președintele Asociației județene a crescătorilor de ovine și caprine Sibiu, pentru agerpres.ro.

Brânza falsificată este vândută de comercianți care aduc cu cei din Mărginimea Sibiului, deoarece poartă clopuri, mai scrie sursa citată.

Potrivit lui Marcel Andrei, adevărata brânză de Sibiu există doar la câțiva oieri din județ și majoritatea este de anul trecut, ținută în saramură.

În această perioadă, laptele este dat fie mieilor, fie vândut celor patru fabrici din județul Sibiu care produc diverse brânzeturi. ”Sunt tot felul de samsari din zona respectivă, ai noștri nu merg să vândă brânză de Sibiu. Ai noștri duc brânză de anul trecut, ce au în stoc. Brânză de anul acesta, doar telemea de vacă și de capră, de oaie nu”, a declarat și Ioan Pențea, purtătorul de cuvânt al Direcției sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor Sibiu.