Martor român: Tabăra de lângă Torino a fost incendiată de italieni

Publicat: 15 02. 2012, 11:19
Actualizat: 24 07. 2012, 10:33
Un român, locuitor al unei tabere de romi din Torino, unde luni după-amiază s-a declanșat un incendiu care a distrus zece barăci improvizate, susține că focul s-a extins de la patru cocteiluri Molotov lansate de tineri italieni de pe un pod din apropiere, relatează L'Espresso în pagina electronică.

 

Un român, locuitor al unei tabere de romi din Torino, unde luni după-amiază s-a declanșat un incendiu care a distrus zece barăci improvizate, susține că focul s-a extins de la patru cocteiluri Molotov lansate de tineri italieni de pe un pod din apropiere, relatează L’Espresso în pagina electronică.

Incendiul a izbucnit luni, în jurul orelor 16.00 (17.00 ora României), într-o tabără instalată abuziv pe strada Germagnano, la circa o sută de metri de o altă tabără, legală, gestionată de Primăria din Torino.

Nici o persoană nu a fost rănită în incendiul care a distrus zece barăci, lăsând fără adăpost un număr total de 35 de persoane, care compun zece familii de romi.

Singurul martor al acestui incident, românul Sorin Georgescu Covaciu, în vârstă de 25 de ani, susține că în jurul orelor 15.30 (16.30 ora României) a văzut o mașină care s-a oprit la capătul unei bretele a autostrăzii, iar din ea au coborât patru tineri care au aprins cocteiluri Molotov în sticle de bere Becks, pe care le-au lansat asupra taberei de romi.

Cu toate acestea, carabinierii care desfășoară ancheta referitoare la incident, se declară sceptici cu privire la această versiune a faptelor.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro