Mesaj emoționant al cunoscutei prezentatoare TV Melania Medeleanu: 1 din 4 români suferă de o problema de sănătate mintală. Câți cer ajutor?

Publicat: 19 02. 2020, 01:45

Cunoscuta prezentatoare TV Melania Medeleanu a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj emoționant despre situația celor aflați în ingrijirea Spitalului de Psihiatrie „Bălăceanca”.

Mi-e greu să decid ce m-a lovit prima oară când am intrat la Bălăceanca: rezonanța numelui și ce semnifică el pentru cei mai mulți dintre noi? Privirea pierdută a lui R. care nu reușea să-mi spună câți ani au trecut de la ultima zi în care s-a plimbat prin lume? Desenele fantastice ale lui G. în față cărora eu m-am minunat dar psihologii mi-au spus că acolo e prinsă toată dorința lui de cădere în gol? Mergem prin viață cu bucurii și tristeți și le ducem, când pe una, când pe cealaltă, aproape de extreme, fără să depășim însă granița. Sau fără să știm când o facem. 1 din 4 români suferă de o problema de sănătate mintală. 1 din 4. Câți cer ajutor? Cei care au curaj. Sau care cad și sunt aduși în centre specializate. Am întâlnit la Bălăceanca depresivi, anxioși, alcoolici, schizofrenici, borderline și alți oameni cu diagnostice cărora nu le știu înțelesul. Ce știu e că cel mai grav nu e diagnosticul, ci eticheta: nebunul. Adesea, cu medicația potrivită, boală se ține sub control. Dar pentru etichetele pe care oamenii le pun nu există medicație. ZI de BINE și stai pe-aproape, căci în curând vom avea nevoie de ajutorul tău”, scrie Melania Medeleanu, care taguiește pe pagin de socializare Asociația „ZI de BINE”.

sursa foto: Facebook