Metoda prin care doi tineri au înșelat peste 40 de persoane pe internet

Publicat: 26 06. 2013, 12:04
Actualizat: 31 01. 2019, 23:24

Doi tineri din Călărași au fost arestați preventiv după ce au înșelat peste 40 de persoane, prin anunțuri on-line de vânzare a unor bunuri inexistente, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Potrivit anchetatorilor, cei doi, în vârstă de 25, respectiv 27 de ani, au postat pe diferite site-uri de publicitate anunțuri de vânzare a unor bunuri inexistente (smart TV-uri, laptop-uri, telefoane mobile).

Ulterior, persoanelor interesate să cumpere bunurile descrise în anunțuri le-ar fi fost comunicate, pe email, informații privind modalitatea de achiziție, plata prețului și identitatea vânzătorului, se mai arată într-un comunicat de miercuri al IGPR.

În plus, susțin anchetatorii, cei doi suspecți ar fi postat, pe mai multe site-uri specializate, anunțuri prin care se ofereau locuri de muncă în străinătate (Anglia, Germania, Spania), în condiții avantajoase.

„Aceștia pretindeau că reprezintă o firmă de recrutare de forță de muncă și solicitau persoanelor interesate să depună, în avans, contravaloarea biletelor de transport, în conturi folosite fraudulos de către suspecți”, se mai arată în comunicat.

În urma unor percheziții făcute la domiciliile suspecților, în 20 și 21 iunie, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT din Dâmbovița au descoperit mai multe sisteme informatice, laptop-uri, medii de stocare a datelor, carduri bancare emise pe numele altor persoane, telefoane mobile și cartele telefonice.

După audieri, cei doi au fost prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă.