Mihai Răzvan Ungureanu, la Gândul LIVE: „Putin este continuatorul unui regim criminal. Suntem în plin Război Rece”. VIDEO

Publicat: 19 03. 2014, 20:34
Actualizat: 02 09. 2019, 21:43

This browser does not support the video element.

Fostul ministru de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, la Gândul LIVE, că situația din Crimeea demonstrează că Federația Rusă și statele occidentale s-au întors la sfârșitul anilor ’40, la începutul Războiului Rece.

„Rusia a făcut mulți pași către Crimeea, Uniunea Europeană reacționând și intervenind tardiv. Avem senzația că Federația Rusă gândește în aceeași logică a democrației, logica lor este, însă, cu totul asta. Logica Federației Ruse este chiar cea a Războiului Rece. URSS înseamnă țara unui regim criminal, au murit milioane de oameni. Putin este continuatorul unui regim criminal.  Federația Rusă creează conflicte, se hrănește din ele pentru că acestea hrănesc oamenii săraci”, a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Fostul ministru de Externe nu vede „prea aproape scenariul alipirii Transnistriei la Rusia”. „Transnistria ar primi decât un gen de securitate pe care Rusia îl poate oferi”, consideră Mihai Răzvan Ungureanu, motivând că economia Rusiei este de secol XIX.

În cadrul emisiunii, Mihai Răzvan Ungureanu a explicat și modul în care Uniunea Europeană și SUA au facilitat pretențiile Rusiei asupra Crimeei, dar a atras atenția și asupra modului în care pot fi ajutați românii din Transnistria. Urmăriți în video afirmațiile fostului ministru de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu.