Ministerul Turismului plătește aproape 100.000 € pentru concertele de 1 Mai

Redactor:
Robert Veress
Ministerul Turismului plătește aproape 100.000 € pentru concertele de 1 Mai
Paradigma Group a orchestrat, anul trecut, festivalurile de la Mamaia și Mangalia (Calatis) și s-a ocupat de partea tehnică a concertelor Iron Maiden, Metallica, John McLaughlin, Kylie Minoque, Leo­nard Cohen, Lenny Kravitz sau Massive Attack.

Tarifele pe litoral au scăzut cu 15% față de anultrecut

În paralel cu manifestările „oficiale”, Federația Patronatelorde Turism din România (FPTR) organizează mai multe concerte șispectacole gratuite în Mamaia și Năvodari. „Vom avea o paradă cupeste 400 majorete în costumații, în Mamaia, pe care alegorice,motociclete, mașini tunate, mașini de lux, trăsuri.

În Năvodari vom organiza spectacole și participanților li se voroferi gratuit 10 tone de mâncare, iar la final vom avea un foc deartificii de 10 minute”, a precizat secretarul general alFederației Patronatelor de Turism din România (FPTR), DragoșRăducan. Acesta a menționat că aceste spectacole costă 250-300.000euro și au fost finanțate de Hotelul Phoenicia și rețeaua hotelierăPerla Majestic.

La rândul său, Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT)va organiza o defilare a operatorilor din turism, din Mangalia pânăîn Mamaia și chiar Năvodari, cu autobuze supraetajate, dansuridobrogene, tătare și o fanfară.

Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT),Corina Martin, a declarat marți că tarifele pe litoralul românescau scăzut în acest an cu 15% față de anul trecut, în timp ce pelitoralul bulgăresc au rămas la fel.

Ofertele de cazare la hotelurile de pe litoral pornesc de la 20de euro pentru două nopți la unități de două stele și ajung la 40de euro pentru două nopți la patru stele.

Ministerul dă asigurări că totul este legal

Luminița Cohalmi, purtătorul de cuvânt al ministrului ElenaUdrea, a dat asigurări că verificările ce s-ar putea face nu vorputea scoate la iveală niciun fel de similitudini cuiregularitățile din „afacerea Ridzi”. „De partea de Tursim se ocupăun domn secretar de stat ce are delegare de competențe. Acesta aorganizat legal tot procesul, care a fost public, transparent”,susține Cohalmi.
DNA a stabilit că Monica Iacob Ritzi, ex-ministrul Tineretului șiSportului (MTS), împreună cu sobordonați ai acesteia, au comis unșir de infracțiuni, anul trecut, în legătură cu alocarea fondurilorpentru Ziua Tineretului, încălcând legea în cunoștință decauză.

Procurorii DNA au descoperit că, înainte de încheiereacontractelor cu firmele Artisan Consulting SRL și Mark SRL,consilierul de imagine al d-nei Ritzi, Ioana Vârsta, a comandatdiverse servicii la alte firme mai mici, iar contractele cu celedouă firme de consultanță au fost de fapt documente de „acoperire”a primelor contracte.

Paradigma Group a orchestrat, anul trecut, festivalurile de laMamaia și Mangalia (Calatis) și s-a ocupat de partea tehnică aconcertelor Iron Maiden, Metallica, John McLaughlin, Kylie Minoque,Leo­nard Cohen, Lenny Kravitz sau Massive Attack. Plaja de laNeptun va fi „atacată”, însă, exclusiv de artiști au­tohtoni:Smiley, Fly Project, Puya, Alex, Laurențiu Duță, Andreea Bănică șiAkcent.

Onorariile acestora reprezintă doar o parte a sumei plătite deMDRT. Antreprenorul Paradigma se va ocupa de tot ce este legat despectacolele din cele două zile: montare/demontare scenă șiechipamente, focuri de artificii, proiecții de filme pe plajă,petreceri antrenate de 8 DJ, transport, asigurarea pazei, pompieri,salvare, salubritate etc.

Doar doi competitori

Pentru desemnarea organizării spectacolelor de la Neptun, s-aorganizat o selecție de oferte, s-au prezentat doi competitori (aldoilea fiind Five’s) și a câștigat „firma cu prețul cel mai mic”, aexplicat Biroul de Presă al MDRT.

Turiștii se vor putea plimba și cu Bricul Mircea, în urma uneiînțelegeri făcute între MDRT și Ministerul Apărării Naționale, însăcontra cost.

„Din studiile pe care le-am făcut în anii trecuți, a reieșit căpe litoral de 1 Mai merg tinerii între 18 și 34 de ani dornici deturismul activ și de turism cu foarte mult agrement, cu foartemultă distracție”, a declarat marți ministrul de resort, ElenaUdrea.

„Pentru zilele de 30 aprilie, 1 și 2 mai, deja locurile scoasela vânzare au fost cumpărate. Mamaia este stațiunea cu 90% grad deocupare, dar s-au rezervat locuri de cazare și în Costinești șiVama Veche. Totodată, turiștii vor merge și în Neptun, acolo undeMDRT și-a concentrat acțiunile în acest an, față de anul trecut,când aceste acțiuni au fost organizate în Mamaia”, a adăugat ea.Ministrul a afirmat că nu cunoaște ce sumă a fost alocată pentruevenimente, precizările venind, ulterior, de la subordonații d-neiUdrea.

Citește în pagina următoare cum sunt tarifelepe litoral

Inchide