Mircia Muntean, primarul din Deva, condamnat definitiv la șase ani de închisoare

Publicat: 24 04. 2017, 14:33
Actualizat: 11 06. 2018, 17:26

După decizia instanței, Mircia Muntean, s-a dus la Poliția Hunedoara, unde așteaptă mandatul de arestare.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins apelul edilului, menținând decizia dispusă în iunie 2016. Atunci, judecătorii au dispus condamnarea lui Mircia Muntean, care abia fusese ales în funcția de primar al municipiului Deva, la doi ani de închisoare pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice, după ce în anul 2014 a fost depistat conducând băut, cu 1,80 grame alcool pur în sânge. La acel moment a fost implicat într-un accident rutier, iar mai apoi a fugit, încercând să se ascundă în tufișuri.

Anterior, în anul 2013, Mircia Muntean a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, fiind găsit vinovat că a încheiat tranzactii ilegale de terenuri cu un traficant de mașini de lux.

Astfel, magistrații au decis să fie revocată pedeapsa cu suspendare primită în anul 2013, întrucât noua faptă a fost comisă în termenul de încercare. În urma deciziei de luni, Mircia Muntean va executa șase ani de detenție.