Mitropolitul Clujului, confirmat cu noul coronavirus. „Sunt foarte bine și puternic datorită lui Dumnezeu”

Publicat: 03 10. 2020, 09:24
Mitropolitul Clujului, confirmat cu noul coronavirus. „Sunt foarte bine și puternic datorită lui Dumnezeu” / Foto: Captură YouTube.com

Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, a fost infectat cu coronavirus. Acesta „nu s-a sustras niciunei îndeletniciri și responsabilități. A fost prezent peste tot să își împartă harul, dar nu a scăpat de COVID”, transmite BOR.

Mitropolitul Clujului a făcut declarații despre starea sa, după infectarea cu coronavirus, potrivit bzc.ro, care citează Ziar de Cluj: „Eu sunt foarte bine și puternic datorită lui Dumnezeu. Medicii spun că nu am niciun fel de probleme. Transmit pe această cale un mesaj de pace și de liniște, rugându-i pe toți să aibă grijă de ei și de familiile lor”.

Mitropolitul Clujului îndemna românii la rugăciune: „Domnul Isus Hristos este ”doctorul cel mare”. Poate tămădui această pandemie”

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, consideră că Isus Hristos, care este „doctorul cel mare”, este singurul care poate tămădui pandemia de coronavirus.

IPS Andrei a declarat în predica rostită în cadrul slujbei de Liturghie de la Mănăstirea Nicula, județul Cluj, că toată lumea, de la mare până la cel mic, trebuie să se roage lui Dumnezeu să înlăture această pandemie.

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ucis de coronavirus

În luna mai, Îps Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a încetat din viaţa pe secţia de ATI a Institutului Matei Balş din Capitală, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Mesajul transmis de Patriarhia Română

„Înaltpreasfințitul Pimen a trecut la Domnul.

Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților în ultimii 29 de ani și al cărui nume, alături de ale altor înaintași ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene.

Gândul său mărturisit adesea are azi o reverberație aparte:

Pentru asta am devenit preot. Să învăț a muri în fiecare zi. Ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El.

Conform legislației în vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu Covid, după punerea în sicriul sigilat, acesta va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, care, împreună cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, va decide data și detaliile înmormântării. Mormântul se află la mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceava.

În actuala situație, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, la acea vreme.