Monitor.bg: Autorul atacului de la Burgas a intrat pe teritoriul Bulgariei din România. SRI: Nu comentăm, monitorizăm în permanență evoluția amenințărilor teroriste la adresa României,

Publicat: 20 07. 2012, 11:38
Actualizat: 24 07. 2012, 18:47

Autorul atacului de miercuri de la Burgas, în care au fost ucise șapte persoane, a pătruns pe teritoriul Bulgariei pe la Ruse, venind din România, relatează site-ul Monitor.bg.

Potrivit site-ulului aceasta este „principala ipoteză” a anchetatorilor.

Sorin Sava, șeful Biroului de presă al SRI, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că Serviciul nu comentează informațiile apărute în presa bulgară cu privire la autorul atactului de la Burgas, precizând că SRI a adoptat toate măsurile necesare de prevenire a riscurilor teroriste.

„SRI nu comentează informația apărută în presa bulgară. SRI monitorizează în permanență evoluția amenințărilor teroriste la adresa României, în cooperare cu partenerii externi ai Serviciului pentru realizarea măsurilor de prevenire a oricărui potențial risc la adresa securității naționale”, a declarat Sava, după ce a fost întrebat dacă SRI are o poziție legată de informațiile apărute în presa bulgară.

„SRI a adoptat măsurile necesare pentru cunoașterea posibilelor situații generatoare de riscuri teroriste pe teritoriul național”, a precizat Sava.