Nicușor Dan, după depunerea candidaturii: ”Cum poți să vii să ceri un nou mandat când ai dus orașul în faliment?”

Nicușor Dan, după depunerea candidaturii: ”Cum poți să vii să ceri un nou mandat când ai dus orașul în faliment?”
Nicusor Dan, dupa depunerea candidaturii: ”Cum poți să vii să ceri un nou mandat când ai dus orașul în faliment?”/ Dan Barna: ”Miile de semnături arată că Firea trebuie să părăsească butoanele acestui oraș”/ Ludovic Orban: ”Nicușor Dan va avea întreg sprijinulul Guvernului pentru toate proiectele”. FOTO: Alexandra Pandrea
Publicat: 16/08/2020, 18:50
Actualizat: 16/08/2020, 22:20

Nicușor Dan a susținut o declarație de presă în urmă cu câteva minute, după ce și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Mesajul lui Nicușor Dan s-a axat pe schimbările de care are nevoie Bucureștiul, însă și pe măsurile luate de PSD, declarând că dorința PNL-ului și a USR-PLUS este aceea de a scapa țara de PSD.

Nicusor Dan: ”Cum poți să vii să ceri un nou mandat când ai dus orașul în faliment?Vreau să mulțumesc USR-PLUS și  PNL-ului care mi-au susținut candidatura și au spus: «Ne-am săturat de PSD! Scăpați-ne!»”

„Campania aceasta este, de fapt, campania miilor de bucureșteni, care vor ca administrația să fie una de bun simț, vor ca administrația să fie una care lucrează pentru ei și nu vor ca administrația să fie una care îi minte și care își bate joc de banii pe care ei i-au muncit.

Este o campanie pentru mamele care vor, pur și simplu, să aibă loc cu căruciorul pe stradă și vor ca, dacă semnalează vreo defecțiune la un loc de joacă, ea să fie reparată.

Este o campanie pentru familiile tinere care doresc un lucru simplu, să aibă garanția că găsesc un loc la creșă sau la grădiniță.

Este o campanie pentru persoanele în vârstă care au nevoie de un centru în cartier unde să se întâlnească cu alte persoane, să vadă un spectacol de film sau de teatru.

Este o campanie pentru persoanele cu handicap care au nevoie doar ca Primăria să le dea un oraș accesibil pentru ca ei să aibă acces la un loc de muncă.

Este o campanie pentru oameni de afaceri, care îmi spun în momentul acesta că vor ca Primăria să nu-i încurce și mai spun un lucru, că le este rușine să își invite omologii lor, partenerii lor de afaceri în București, pentru că orașul acesta nu arată bine.

Vreau să mulțumesc PNL și USR-PLUS pentru că susțin candidatura mea, pentru că au înțeles mesajul bucureștenilor, care în număr foarte mare le-au transmis că ne-am săturat de administrația PSD, uniți-vă și scăpați-ne de această administrație. Iată că aceste partide, cu decizii uneori dificile pentru organizațiilor lor, au înțeles scopul mai înalt și s-au raliat la ceea ce bucureștenii le-au cerut și vin, astăzi, în fața lor, cu o listă comună de candidați la Primăria Generală și la Primăriile de sector.

Înțeleg că primarul în funcție și-a depus astăzi candidatura pentru un nou mandat la Primăria Generală și mă întreb cum poți să ceri un nou mandat, când tu ai dus orașul în faliment, când ia cheltuit în 4 ani, banii pe 5 ani.

Cum poți să ceri un nou mandat când ai promis 20 de grădinițe și nu ai făcut nici măcar una. Cum poți să ceri un nou mandat când azi, în momentul în care vorbim, 1000 de blocuri din orașul ăsta nu au apă caldă, în secolul 21 și dacă lucrările continuă în ritmul în care actuala administrație le face, ar dura 400 de ani ca rețeaua de termoficare să fie modernizată?

Cum poți să ceri un nou mandat când ai promis revoluție în trafic și în 4 ani nu ai fost în stare să modernizezi o linie de tramvai, nu ai fost în stare să cumperi un tramvai deși aveai fonduri europene pentru asta?

Cum poți să ceri un nou mandat când oamenii tăi au fost în dispozitiv în 10 august?

Își închipuie primarul în funcție că vine să ceară un nou mandat și se bazează pe zecile de milioane pe care le-a dat  în publicitate pentru a crea bucureștenilor o imagine falsă despre orașul în care locuiesc, cum că aici ar fi bine, dar eu cer bucureștenilor să iasă în număr mare la vot și să dovedească că bucureștenii nu pot să fie păcăliți?

Putem să rezolvăm problema traficul (…) Putem să rezolvăm problema poluării. Trebuie să facem noi spații verzi, nu că conducerea actuală. Putem să luăm bani europeni pentru termoficare, pentru infrastructură școlar. Putem să facem din București un oraș prietenos pentru copii. Putem să facem din București centrul academic al sud-estului Europei. Putem să facem din București orașul de care suntem mândri

Vă mulțumesc!”

Dan Barna a declarat că Nicușor Dan ”va transforma Bucureștiul într-un oraș european”, iar ”miile de semnături arată că cetățenii vor ca Gabriela Firea să părăsească butoanele Capitalei”, a declarat Nicușor Dan, duminică, după depunerea candidaturii.

Dan Barna: ”Miile de semnături arată că doamna Firea trebuie să părăsească butoanele acestui oraș”

”Astăzi Bucureștiul face un pas înainte spre un nou București. De fiecare dată când românii au trebuit să colaboreze, rezultatul a fost unul bun. Astăzi, alături de PNL venim să îl susținem pe Nicușor Dan care va transforma Bucureștiul într-un oraș european. Avem echipa care va moderniza Bucureștiul care va scoate această proastă guvernare pe care o trăim de ani de zile. Aceste mii de semnături arată că cetățenii Bucureștiului vor  să aibă o opțiune și ca doamna Firea să părăsească butoanele acestui oraș. Îi doresc succes lui Nicușor Dan și primăriilor de sector! Mult succes la București!”

Ludovic Orban: ”Cele mai importante forțe politice și-au depășit diferențele de opinie și ne-am unit să facem o echipa pentru București/ Nicușor Dan va avea întreg sprijinulul Guvernului pentru toate proiectele

”În calitate de președinte PNL declar susținerea totală din partea partidului pe care îl conduc pentru funcția de Primar General al Capitalei. Cele mai importante forțe politice, PNL și USR-PLUS și-au depășit diferențele de opinie, au trecut peste discuții de-a lungul timplui și ne-am unit să facem o echipa pentru București. M-am săturat de PSD la butoanele Bucureștiului. PSD a adus prostie.

Astăzi, toți cei care gândesc ca mine, care s-au săturat de PSD, care consideră că trebuie să scape de PSD, au cu cine să voteze: Nicușor Dan și cei 6 candidati la Sectorale Capitalei.  (…)

Nicușor Dan va avea întreg sprijinulul Guvernului pentru toate proiectele. (…)

Închei prin a spune: Nu va risipiți voturile! Numai vreți PSD? Este o singură soluție: Nicușor Dan și candidatii de Sectoare, susținuți de PNL și USR-PLUS!”

Gabriela Firea și-a depus oficial candidatura: ”Sunt unii candidați care pretind să fie primari, dar s-au ascuns și acum vin și cer voturi”

Gabriela Firea s-a aflat la BEM pentru a depune listele cu semnături și să se înscrie oficial în cursă. După depunerea documentelor, primarul în funcție a sustinut o declarație de presă.

Sondaj Sociopol: Gabriela Firea conduce detașat în lupta pentru Capitală

Potrivit unui sondaj Sociopol, Gabriela Firea conduce detașat în intenția de vot, devansându-l pe candidatul dreptei Nicușor Dan, iar Traian Băsescu are 15% intenție de vot.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice