Gabriela Firea și-a depus oficial candidatura: ”Sunt unii candidați care pretind să fie primari, dar s-au ascuns și acum vin și cer voturi”

Gabriela Firea și-a depus oficial candidatura: ”Sunt unii candidați care pretind să fie primari, dar s-au ascuns și acum vin și cer voturi”
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Gabriela Firea îl critică pe Raed Arafat: „Normal că are grijă la exprimări și la cuvinte și nu vrea să supere Guvernul”
Publicat: 16/08/2020, 16:38
Actualizat: 16/08/2020, 16:48

Gabriela Firea s-a aflat la BEM pentru a depune listele cu semnături și să se înscrie oficial în cursă. După depunerea documentelor, primarul în funcție a sustinut o declarație de presă.

Gabriela Firea: ”Am depus candidatura. Am făcut-o cu gândul la cetățeni”

Gabriela Firea și-a început declarația de presă precizând că ceea ce a motivat-o să își depună candidatura sunt cetățenii români, făcând-o cu ”gândul la ei”.

”Am depus candidatura. Am făcut-o cu gândul la cetățeni, că și prima dată. Am dovedit atașamentul față de bucureșteni. Prima mea grijă este să trecem cu bine această criză sanitară. Am dotat spitalele, care arată mai bine decât ale Ministrului Sănătății, am avut grijă de medici. De aceea, Bucureștiul nu a devenit un focar”.

Gabriela Firea a reamintit de programul de donare de plasmă și a invitat Guvernul să se alăture demersului, menționând totodată că orice altceva este ”manipulare, demagogie”.

”Am început un amplu program de donare de plasmă care va salva mii de vieți și m-aș bucură că și Guvernul să se alăture demersului Primăriei Capitalei.  Nu contează altceva decât oamenii, restul sunt fraze, desprinse din manualele de manipulare, demagogie”.

Primarul Capitalei nu a omis să amintească de contractele negociate de  „Unifarm” sau de raportul Curții de Conturi.

”Timpul în care Guvernul ne recomandă să stăm în case, unii reprezentntii Guvernului se făceau afaceri ”grase”. Amintim de  „Unifarm” sau de raportul Curții de Conturi”.

Firea a continuat să-i taxeze pe contracandidați spunând că s-au ascuns de la începutul pandemiei, neavând inițiativa de a vizită locurile vulnerabile, precum azilele de bătrâni sau de copii și au preferat să se ascundă, iar în prezent ”vin și cer voturi”.

Gabriela Firea: ”Sunt unii candidați care pretind să fie primari, dar s-au ascuns și acum vin și cer voturi”

”Sunt unii candidați care pretind să fie primari, dar ei au fugit, nici măcar nu s-au dus într-un cămin de batrani sau de copiii. Pur și simplu s-au ascuns și acum vin și cer voturi. Eu cred că bucureștenii știu să aleagă un om care a fost aproape de oameni și care provine dintre ei.

La ora 19.00 vom face declarații de presă împreună cu toți ceilalți candidați de la sectoare”.

Traian Băsescu și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei: „Sper că sunt îndeplinite toate condițiile”

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a anunțat astăzi, la Biroul Electoral Municipal, că și-a depus candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei.

„Mi-am depus candidatura. Sper că sunt îndeplinite toate condițiile. Voi face peste 30% în opțiunile de vot. Vom vedea dacă asta va fi suficient, dar voi face peste 30%”, a declarat Traian Băsescu.

Sondaj Sociopol: Gabriela Firea conduce detașat în lupta pentru Capitală

Potrivit unui sondaj Sociopol, Gabriela Firea conduce detașat în intenția de vot, devansându-l pe candidatul dreptei Nicușor Dan, iar Traian Băsescu are 15% intenție de vot.