O aeronavă TAROM, care plecase din Timișoara spre Hurghada, s-a întors pe aeroportul Otopeni. Pilotul comandant și-a pierdut cunoștința

Publicat: 25 03. 2023, 17:29
Actualizat: 25 03. 2023, 18:05
Sursa foto: Shutterstock

Cursa TAROM Rot 7673, operată de un avion Boeing 737-800, YR-BGK, de la Timişoara la Hurghada, s-a întors în România şi a aterizat pe aeroportul Otopeni, din cauza unei urgenţe medicale.

UPDATE ora 18:00: Compania TAROM a anunțat oficial că „din cauza unei urgențe medicale a unuia dintre membrii echipajului de comandă”, avionul TAROM care efectua zborul RO 7673 pe ruta Timișoara-Hurghada a efectuat o aterizare de urgenţă.

„Menționăm că la bord se aflau 184 de pasageri, iar siguranța acestora și a echipajului nu au fost puse în pericol nicio clipă”, a adăugat compania aeriană, care a precizat că zborul RO 7673 urmează să-și reia în scurt timp drumul spre Egipt.

Pilotul aeronavei TAROM a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Elias din București, după ce a suferit palpitații în timpul zborului, potrivit Libertatea.

Știrea inițială

O aeronavă TAROM, care plecase de la Timișoara la Hurgada, s-a reîntors in România din cauza unui pericol neprevăzut.

Potrivit surselor Gândul, pilotului comandant pe nume Radu Silvestru i s-ar fi făcut rău în zbor, şi-ar fi pierdut cunoştinţa, astfel că au fost declanşate procedurile de urgență.

184 de pasageri erau la bord.

Pilotul, preluat urgent de medici

Aeronava era deja în spaţiul aerian al Turciei, dar s-a întors înapoi în România şi a aterizat cu ajutorul copilotului.

Pasagerii au rămas în avion, iar pilotul a fost preluat de un echipaj medical imediat după aterizare.