O elevă de 16 ani din Pașcani, virgină, a fost violată de iubitul virtual, cunoscut pe Facebook, și de un amic al acestuia

Publicat: 25 06. 2019, 21:33

Bogdan Coțovanu și Matei Vatamanu au fost condamnați la 7 ani și 6 luni, respectiv 7 ani de închisoare cu executare. Cei doi sunt din localitatea Dumbrăvița, transmite  Ziarul de Iași.

Inculpații nu și-au recunoscut faptele și susțin că actul sexual ar fi fost unul consimțit.

Adolescenta l-a cunoscut pe Coțovanu în luna mai a anului 2018, pe când tânărul se afla în Anglia, prin intermediul Facebook. Cei doi au început o relație virtuală. În luna august a aceluiași an, adolescenta nu a mai fost lăsată de tatăl ei să vorbească cu Coțovanu.

La scurt timp după aceea, într-o seară, tânăra, care se întorcea de la un magazin, a fost prinsă în brațe de o persoană care i-a pus mâna la gură, potrivit dosarului. Necunoscutul i-a spus să stea liniștită că nu îi va face nimic rău. Fata a recunoscut vocea lui Coțovanu și s-a liniștit. Ea a spus că nu s-a gândit că îi va face ceva rău. Inculpatul a condus-o la o autoutilitară, în care fata a urcat de bunăvoie.

Adolescenta a fost dusă apoi într-o casă din Dumbrăvița, proprietate a unui bărbat care este prieten cu Coțovanu și Vatamanu. Tânăra a intrat în locuință fără a fi forțată. În interior, Coțovanu i-a spus că vrea să întrețină raporturi sexuale cu ea. Fata a refuzat și a fost amenințată de Coțovanu, care i-a spus că o va lovi.

Tânăra i-a spus apoi agresorului că este virgină, iar suspectul a obligat-o la „întreținerea unui act sexual anal”, potrivit anchetatorilor. După ce Coțovanu a terminat, în cameră a intrat un amic al acestuia, Matei Vatamanu, care a violat-o și el pe minoră, în același mod.

Fata a fost dusă apoi acasă de către agresori. Victima a mers mai întâi la o prietenă din Pașcani. „Și-au bătut joc de mine, nu mai pot!”, a declarat victima, potrivit prietenei ei.

Ulterior, tatăl victimei a mers cu ea la poliție.

Judecă­toria Pașcani a mai decis ca fata să pri­mească de la cei doi daune morale în valoare de 40.000 de lei.