O familie de urși pe un garaj din Băile Tușnad. Borboly Csaba: Se plimbă zilnic în oraș

Publicat: 14 06. 2018, 04:40
Actualizat: 02 10. 2018, 15:15

This browser does not support the video element.

Întrebat de corespondentul Mediafax despre fotografiile și filmările cu un urs și doi pui care se plimbau pe acoperișul garajului districtului din Băile Tușnad, președintele CJ Harghita a explicat că familia de urși este CUNOSCUTĂ, deoarece se plimbă zilnic în oraș. „Sunt o primejdie foarte mare, pentru că sunt mulți turiști și mulți tineri care fac întreceri

La rândul său, prefectul județului Harghita Adrian Jean Andrei a confirmat că în zona Tușnad sunt foarte mulți urși care mănâncă din resturile menajere ale populației.

„La Tușnad frecvent se văd urși. Nu este un caz izolat, ne-am obișnuit (…) Am făcut toate demersurile la Ministerul Mediului pentru aprobarea cotelor de recoltare și relocare a urșilor respectivi. Ideea este că se aprobă foarte greu de către minister și se aprobă doar de doamna ministru”, explică Adrian Jean Andrei.

Familia de urși a fost văzută și filmată, miercuri, pe acoperișul garajului de la Districtul din Tușnad, unde reprezentanții drumurilor naționale au punct de lucru și își adăpostesc utilajele cu care curăță și întrețin șoselele.