O țară europeană a reintrodus obligativitatea purtării măștii de protecție împotriva COVID-19

O țară europeană a reintrodus obligativitatea purtării măștii de protecție împotriva COVID-19
COVID-19 / Sursă FOTO: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 06/07/2022, 17:42

Autoritățile cipriote reintroduc, începând de vineri, obligativitatea purtării măștii de protecție în spații închise. Decizia a fost luată la numai o lună după ce această restricție a fost eliminată. Măsura vine în urma creșterii semnificative a numărului de cazuri din ultima perioadă.

Potrivit Reuters, obligativitatea purtării măştii sanitare în spaţiile închise va intra în vigoare începând de vineri, a anunţat ministrul Sănătăţii din Cipru, Michalis Hadjipantela.

Experţii din domeniul sănătăţii au recomandat această măsură după o creştere bruscă a numărului de infectări din cauza unor persoane care nu s-au protejat suficient de bine, a adăugat ministrul cipriot într-o şedinţă de Guvern. Cipru a anulat obligativitatea de purtare a măştii sanitare în cele mai multe spaţii începând din data de 1 iunie.

Cipru nu mai raportează în fiecare zi numărul noilor infectări. Autorităţile de la Nicosia au raportat 10.879 de cazuri noi de COVID pentru săptămâna care s-a încheiat pe 1 iulie, în comparaţie cu 7.263 de cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.

„Situaţia sanitară se află sub control”, a declarat ministrul Michalis Hadjipantela.

De la depistarea în martie 2020 a primului caz de infectare cu coronavirus în Cipru, autorităţile din această ţară au raportat 1.075 de decese din cauza COVID-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase