Numărul persoanelor spitalizate din cauza COVID s-a triplat într-o săptămână la Iași. Printre pacienți se află și doi copii

Numărul persoanelor spitalizate din cauza COVID s-a triplat într-o săptămână la Iași. Printre pacienți se află și doi copii
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05/07/2022, 17:35

În doar șapte zile, numărul pacienților internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași după ce au fost diagnosticați cu COVID-19, s-a triplat. Medicii spun că deși este perioada concediilor și vacanțelor, nu trebuie să uităm să respectăm măsurile de prevenție.

Dacă în urmă cu o săptămână la unitatea medicală ieșeană erau spitalizați 10 pacienți, marți, 5 iulie, sunt internați 34 de pacienți, aceștia având o vârstă medie de 50 de ani. Printre pacienții care se află în spital se numără și doi copii: unul în vârstă de 1 an și unul de 5 ani.

„Echipa noastră medicală este alături de pacienți pentru a trece cu bine peste problemele de sănătate și revine cu un îndemn. Ne aflăm în perioada concediilor, vacanțelor și este absolut normal să ne bucurăm de timpul liber. În locurile închise și aglomerate nu vă feriți sau rușinați să purtați mască, este o măsură de prevenție utilă și necesară. De asemenea, igiena mâinilor trebuie făcută riguros înainte de a mânca și la revenirea acasă. În felul acesta diminuați semnificativ contactarea virusului SARS-CoV-2, dar și a altor patologii infecto-contagioase”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Trei dintre pacienții internați se află în stare gravă în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă a spitalului și au nevoie de monitorizare permanentă din partea personalului medical. Și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași recomandă respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19 și reamintesc că dacă apar simptome de îmbolnăvire este nevoie de testare.

„Adresați-vă medicului de familie pentru a primi medicația adecvată. Nu luați medicamente fără recomandarea medicului”, au transmis aceștia.

Alexandru Rafila: „În Europa circulă o subvariantă Omicron cu un grad mare de transmisibilitate”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că numărul celor infectați cu SARS CoV-2 a crescut cu 80%, conform ultimelor raportări. Acesta a vorbit și despre eventualele restricții care ar putea fi aplicate în țara noastră în contextul unui nou val.

„Sigur că există o cauză (pentru această creștere, n.red.) ea este generată de faptul că în momentul de față, în Europa circulă o subvariantă Omicron cu un grad mare de transmisibilitate şi, mai mult, protecția oferită de vaccin sau chiar trecerea prin boală nu mai este eficientă și am înregistrat un număr apreciabil de cazuri de reinfecție în ultimele 90 de zile. Din cele 7.700 de cazuri raportate ieri, circa 1.300 erau cazuri care mai trecuseră o dată prin boală în ultimele 90 de zile, deci este clar că imunitatea este de slabă calitate în fața acestei variante, care, din fericire, produce îmbolnăviri care nu sunt foarte grave. Aţi remarcat şi dumneavoastră un număr relativ mic de persoane internate în secţiile de terapie intensivă, un număr mic de decese şi sperăm ca lucrurile să nu evolueze îngrijorător din acest punct de vedere”, a declarat Alexandru Rafila.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Violeta Bănică dă din casă. Ce spune despre Adrian Brâncoveanu, iubitul mamei ei
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”