Opt persoane suspectate de FRAUDE INFORMATICE cu prejudiciu de 600.000 de euro au fost ridicate de DIICOT. Păgubiții sunt din Germania, Suedia, Finlanda, Danemarca, Austria și Franța

Publicat: 18 10. 2012, 12:41
Actualizat: 28 03. 2019, 21:30

Opt persoane suspectate de fraude informatice au fost ridicate, joi dimineață, de procurorii DIICOT Cluj, în urma unor percheziții care au avut loc în Alba, Cluj și București, prejudiciul cauzat de acestea fiind estimat la aproximativ 600.000 de euro, afirmă surse din rândul anchetatorilor.

Potrivit surselor citate, joi dimineață au avut loc zece percheziții domiciliare în Alba, Cluj și București, fiind vizată o grupare specializată în fraude informatice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sursele citate au afirmat că în urma perchezițiilor au fost ridicate opt persoane – patru din Cluj, una din Alba și trei din București.

Cele patru persoane ridicate din Cluj au fost deja duse la sediul DIICOT Cluj pentru audieri, urmând să fie duse și celelate patru.

Conform surselor citate, cele opt persoane sunt suspectate că au făcut operațiuni de tip phishing, respectiv au clonat site-urile unor bănci, au trimis mail-uri clienților pentru a le cere datele de cont, apoi au transferat banii acestora în alte conturi.

Sursele citate au afirmat că băncile și clienții păgubiți sunt din Germania, Suedia, Finlanda, Danemarca, Austria și Franța.

Prejudiciul în acest caz este estimat la aproximativ 600.000 de euro.