Patru români, agresați de persoane necunoscute în parcarea unui centru comercial din Roma

Publicat: 15 02. 2012, 11:10
Actualizat: 20 02. 2012, 09:56
Patru români au fost atacați cu bâte și cuțite, vineri seară, în parcarea unui centru comercial din Roma, de circa zece persoane necunoscute, cu fețele acoperite cu cagule sau caschete, în primul incident xenofob înregistrat după publicarea decretului-lege referitor la expulzarea cetățenilor UE.

Patru români au fost atacați cu bâte și cuțite, vineri seară, în parcarea unui centru comercial din Roma, de circa zece persoane necunoscute, cu fețele acoperite cu cagule sau caschete, în primul incident xenofob înregistrat după publicarea decretului-lege referitor la expulzarea cetățenilor UE, din motive de siguranță publică, relatează La Repubblica în pagina electronică.

Trei dintre românii agresați au fost răniți, iar unul dintre aceștia se află în stare gravă și a fost deja supus unei intervenții chirugicale, la data transmiterii acestei știri. Răniții au fost transportați în spitale din Tor Vergata și Frascati (localitate situată la câțiva kilometri de Roma). Doi dintre ei au putut părăsi spitalul după circa o oră.

Echipajele de carabinieri au demarat operațiunile de identificare și localizare a agresorilor care au descins pe neașteptate în parcarea centrului comercial, cunoscută ca fiind un loc unde se reunesc imigranții români. Potrivit informațiilor preliminare ale anchetei, printre agresori – toți cetățeni italieni – s-ar afla și o fată.

Incidentul s-a petrecut în parcarea centrului comercial Lidl de pe Via Casilina, în zona Tor Bella Monaca, chiar în ziua publicării în Gazeta Oficială a decretului-lege referitor la facilitarea procedurilor de expulzare a cetățenilor comunitari, adoptat miercuri seară de Guvernul de la Roma, și la o zi după moartea Giovannei Reggiani, italianca agresată de românul de etnie romă Nicolae Romulus Mailat.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro