Patru suspecți reținuți în cazul jafului de 470.000 lei de la oficiu poștal din Medgidia

Publicat: 13 02. 2014, 16:55
Actualizat: 08 02. 2019, 12:18

Potrivit unui comunicat al Poliției Județene Constanța, joi au avut loc 18 percheziții la locuințele mai multor persoane suspectate că au participat la jaful comis în 31 ianuarie la un oficiu poștal din zona Gării Medgidia.

În urma perchezițiilor au fost reținuți patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, care urmează să fie duși la Judecătoria Medgidia cu propunerea de arestare preventivă pentru furt calificat.

De asemenea, oamenii legii au mai descoperit, la percheziții, mai multe sume de bani, un autoturism și aparatură electronică, bunurile fiind confiscate.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, până în prezent a fost descoperită suma de 20.000 de lei din totalul celor 470.000 de lei furați.

În noaptea de 30 spre 31 ianuarie, sediul unui oficiu poștal din Medgidia a fost spart, hoții fugind cu casa de bani în care se aflau aproximativ 470.000 de lei și cu mașina instituției.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Constanța, suspecții au intrat prin forțarea unei uși de acces, deși clădirea era prevăzută cu sistem de alarmă, dar care nu s-a declanșat. Ei au urcat la etajul al doilea al instituției, de unde au aruncat mai multe dosare pe geam, astfel încât să amortizeze căderea seifului. Hoții au sustras apoi casa de bani în care erau circa 470.000 de lei, dar și o autoutilitară ale cărei chei se aflau în aceeași incintă.

Polițiștii spun că unitatea poștală a fost verificată de mai multe ori anul trecut, cu privire la respectarea prevederilor legale, fiind găsite unele probleme la sistemul de alarmă, care ar fi trebuit remediate.