Percheziții în București, Ilfov și Bihor, într-un dosar de evaziune fiscală de 500.000 de euro

Publicat: 22 08. 2012, 08:55
Actualizat: 22 08. 2012, 17:02

Polițiștii fac, miercuri dimineață, cinci percheziții în București, Ilfov și Bihor, într-un dosar în care sunt cercetate 20 de persoane, dintre care cinci au fost arestate, fiind acuzate de spălare de bani și evaziune fiscală de aproximativ 500.000 de euro, informează Poliția Capitalei.

„Perchezițiile au fost dispuse ca urmare a extinderii cercetărilor asupra a douăzeci de persoane, dintre care cinci sunt arestate preventiv, într-un dosar penal ce privește săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

Persoanele cercetate sunt acuzate că, în perioada mai – noiembrie 2010, în calitate de administratori sau împuterniciți, prin intermediul mai multor societăți comerciale, au înregistrat în contabilitate cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale, „o practică evazionistă des întâlnită la nivel național”, a precizat sursa citată.

Prin acest mod de operare, învinuiții diminuau obligațiile fiscale, respectiv TVA și impozitul pe profit, prejudiciul creat bugetului de stat fiind estimat la aproximativ 500.000 de euro.

Veniturile obținute prin evaziune fiscală au fost introduse de către aceștia în circuite financiare succesive fictive, astfel încât sumelor de bani să ajungă în conturi personale sau în cele ale unor societăți comerciale.

Perchezițiile sunt desfășurate de către ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București, cu sprijinul Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Bihor și al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă.