Petre Daea nu mai vrea cormorani în România: „Mănâncă mai mult pește decât românii”

Petre Daea nu mai vrea cormorani în România: „Mănâncă mai mult pește decât românii”
MEDIAFAX FOTO
Publicat: 30/07/2022, 18:02
Actualizat: 30/07/2022, 18:05

Ministrul agriculturii, Petre Daea, spune că așteaptă punerea în aplicare a legii care permite împușcarea cormoranilor. Păsările mănâncă mai mult pește decât românii, susține Daea.

„În România, cormoranii mănâncă mai mult peşte decât românii. De ce acest lucru? Pentru că măsuri de-acestea, de reglaj al ecosistemului, nu au fost tardive, măsurile acestea au fost lăsate la voia întâmplării”, a declarat Ministrul agriculturii.

De asemenea, el a mai adugat că, potrivit unor date comunicate zilele trecute de Bruxelles, păsările ar consuma zilnic, la nivelul Uniunii Europene, cel puțin o mie de tone de pește, situație considerată drept „alarmantă”.

Petre Daea, în „război” cu păsările din 2019

Daea a mai vorbit despre această problemă în anul 2019, în timpul guvernelor lui Liviu Dragnea.

În prezent, acesta a precizat că numărul de cormorani din România este mult mai mare decât cel din alte țări.

În acelaşi timp, Petre Daea consideră că perioada de vânare a cormoranului, stabilită prin lege de la începutul lunii septembrie până la finele lunii februarie din anul următor, ar putea fi extinsă, având în vedere că nu s-a intervenit în timpul pandemiei, potrivit Realitatea.ro.

„Nu cred că România trebuie privită ca o grădină zoologică, România trebuie privită într-un context general, economic, social şi de mediu, în aşa fel încât să putem realiza în ţară ce ne trebuie şi ca obiective statale pe care trebuie să le urmărim. Da, trebuie să se acţioneze. Ca soluţie privind reducerea efectivului, este una singură. Au sarcina să îi împuşte, la vânătoare, este lege prevăzută”, a spus Daea.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase