Pirații somalezi au schimbat temporar locația navei Asian Glory, cu doi români la bord

Publicat: 16 02. 2012, 10:07
Actualizat: 21 02. 2012, 19:20
Nava Asian Glory, capturată la 1 ianuarie de pirați somalezi și la bordul căreia se află și doi români, a fost mutată, vineri, din largul orașului somalez Garacad pentru trei zile, ea întorcându-se luni aproape de locația inițială, anunță un comunicat al companiei armatoare Zodiac Maritime Agencie

Nava Asian Glory, capturată la 1 ianuarie de pirați somalezi șila bordul căreia se află și doi români, a fost mutată, vineri, dinlargul orașului somalez Garacad pentru trei zile, ea întorcându-seluni aproape de locația inițială, anunță un comunicat al companieiarmatoare Zodiac Maritime Agencies. Nu se cunoaște scopul acesteicălătorii, se arată în comunicat.

În privința celeilalte nave, St James Park, la bordul căreia seaflă de asemenea doi români, compania precizează că echipajulacesteia este teafăr și se depun eforturi pentru eliberarea sarapidă, potrivit comunicatului. Asian Glory, care transporta mașinidin Singapore către portul Jeddah din Arabia Saudita și naviga subpavilion britanic, a fost deturnată în seara de 1 ianuarie, lapeste 600 de mile maritime de coastele Somaliei, în afara zonei deacțiune a forței navale europene din zonă. Nava are un echipajformat din 25 de persoane – opt bulgari, zece ucraineni, cinciindieni și doi români.

St. James Park transporta substanțe chimice din Spania cătreThailanda și a fost deturnată în data de 28 decembrie. La bordulvasului se afla 26 de membri ai echipajului – ruși, indieni,bulgari, filipinezi, turci, ucraineni, români, un polonez și ungeorgian.

Mediafax