Poliția Locală, desființată? Fost ministru de Interne în cabinetul Cioloș: „Este un experiment eșuat, un instrument de abuz”

Poliția Locală, desființată? Fost ministru de Interne în cabinetul Cioloș: „Este un experiment eșuat, un instrument de abuz”
Poliția Locală, desființată? Fost ministru de Interne în cabinetul Cioloș: „Este un experiment eșuat, un instrument de abuz” / Foto Facebook, Dragoș Tudorache
Publicat: 01/09/2020, 14:15

Dragoș Tudorache, unul dintre liderii Alianței USR PLUS și fost ministru de Interne în guvernul Cioloș, vrea să desființeze Poliția Locală, la doar câteva ore după ce Clotilde Armand s-a plâns că ar fi fost filată de polițiști locali din Sectorul 1.

Europarlamentarul PLUS afirmă că Poliția Locală trebuie desființată, iar atribuțiile să treacă la Poliția Națională.

„Desființăm Poliția Locală” – Dragoș Tudorache, USR PLUS

„Ne angajăm să desființăm Poliția Locală. Avem în acest moment un instrument de abuz pus la îndemâna primarilor și o instituție locală care și-a dovedit ineficiența în ultimii ani.

Construcția administrativă prin care s-a urmărit sporirea puterilor unor politicieni a produs o îndepărtare a Poliției Naționale de comunitățile și activitățile necesare pentru sporirea siguranței cetățenilor și în același timp a creat o structură care deservește mai degrabă primarul în funcție în loc să fie preocupată de binele comunităților”, a scris Dragoș Tudorache pe Facebook.

„Eșecul nu mai trebuie tolerat”

„Ce s-a întâmplat acum în Sectorul 1 al Capitalei este revoltător, dar departe de a fi o excepție. Am văzut cazuri asemănătoare în multe localități și ne aducem aminte cu toții de cazul de la Iași, unde Poliția Locală o urmărea pe amanta primarului.

Șicanele sunt permanente și sunt o dovadă a eșecului acestei instituții. Am avut nenumărate sesizări de la colegii din teritoriu despre implicarea Poliției Locale în campania electorală și în urmă cu o săptămână am asistat la un abuz și la șicanele Poliției Locale din Sectorul 4, care a început să ne legitimeze, să ne invite verbal la sediul Poliției Locale și să ne întrebe ce căutăm într-un parc doar pentru că aveam însemne USRPLUS.

Eșecul nu mai trebuie tolerat doar pentru că aduce câștiguri politice. Poliția Locală trebuie desființată și asta vom face”, a spus Tudorache.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase