Polițist din Otopeni, acuzat că a falsificat un proces verbal și l-a favorizat pe ucigașul studentei japoneze

Publicat: 25 09. 2012, 12:47
Actualizat: 08 07. 2016, 01:50

Gică Ștefănache, ofițer de poliție judiciară al Poliției Otopeni, este urmărit penal pentru că l-a favorizat pe Nicolae Vlad, tânărul acuzat că a omorât-o pe studenta japoneză Yurika Masuno în pădurea Corbeanca, într-un alt dosar penal în care acesta era cercetat de către procurorii Parchetului din Buftea. Polițistul este acuzat de fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și favorizarea infractorului.

Polițistul îl cerceta pe Nicolae Vlad în legătură cu infracțiunile de viol, violare de domiciliu și distrugere.

Procurorii susțin că polițistul din Otopeni „a inserat în cuprinsul unui proces-verbal de consemnare a unei declarații orale a părții vătămate P.S. (proces-verbal pe care ofițerul de poliție l-a întocmit și semnat) mențiuni necorespunzătoare realității”. De asemenea, polițistul a falsificat semnăturile de la rubricile „Martor asistent” și „Persoana audiată”, după care a folosit acest înscris fals pentru a fundamenta propunerea de neîncepere a urmăririi penale în cazul lui Vlad.

„În acest context, învinuitul a împiedicat tragerea la răspundere penală a inculpatului VLAD NICOLAE, autor al infracțiunilor de viol, violare de domiciliu și distrugere”, arată procurorii.