Polițista care și-a înjunghiat fostul șef, pe care îl acuză de viol, a fost trimisă în judecată de Parchetul Curții de Apel Craiova

Polițista care și-a înjunghiat fostul șef, pe care îl acuză de viol, a fost trimisă în judecată de Parchetul Curții de Apel Craiova
Polițista Melania Renghea, care în decembrie 2012 și-a înjunghiat fostul șef de la Poliția Balș și i-a acuzat pe acesta și pe mai mulți șefi din IPJ Olt că ar fi violat-o, a fost trimisă în judecată de Parchetul Curții de Apel Craiova, pentru tentativă la omor calificat.
Publicat: 04/07/2013, 17:05
Actualizat: 26/03/2019, 23:31

Polițista Melania Renghea, care în decembrie 2012 și-a înjunghiat fostul șef de la Poliția Balș și i-a acuzat pe acesta și pe mai mulți șefi din IPJ Olt că ar fi violat-o, a fost trimisă în judecată de Parchetul Curții de Apel Craiova, pentru tentativă la omor calificat.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție, miercuri, polițista Melania Renghea a fost trimisă în judecată de procurori de la Parchetul Curții de Apel Craiova, sub acuzația de tentativă la omor calificat.

Procurorii arată în rechizitoriul întocmit în acest caz că în 26 decembrie 2012, pe fondul unor neînțelegeri anterioare, polițista Melania Renghea a mers cu un autoturism la locuința comisarului șef de la Inspectoratul de Poliție Județean Olt, Gheorghe Barbu, fostul său șef, care a invitat-o în casă, femeia insistând însă să o însoțească în autoturism.

După ce comisarul șef a urcat în autoturism, polițista a pornit mașina, deplasându-se pe o distanță de aproximativ 40 de metri, unde a oprit la insistențele fostului său șef. În autoturism, Gheorghe Barbu a întrebat-o pe Melania Renghea care este motivul vizitei sale, aceasta spunându-i că din cauza sa are probleme la actualul loc de muncă, respectiv Postul de Poliție Brâncoveni, întrucât acesta „făcuse afirmații denigratoare la adresa sa în discuțiile cu actualul ei șef”.

Barbu a infirmat însă acuzele aduse de polițistă care, ulterior, l-a înjunghiat în abdomen cu un cuțit de bucătărie. Aceasta a încercat apoi să-l înjunghie din nou tot în abdoment, dar, întrucât bărbatul s-a apărat, a fost lovit în genunchiul stâng, se mai arată în rechizitoriu.

De asemenea, comisarul șef de la Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost mușcat de umărul stâng de către Melania Renghea, iar în încercarea de a-i lua cuțitul, cei doi și-au produs reciproc leziuni la mâini.

În urma incidentului, polițista l-a sunat pe soțul său, căruia i-a povestit „denaturat” că fostul său șef de la Balș ar fi încercat să o omoare, potrivit rechizitoriului.

În urma agresiunilor, Melania Renghea și Gheorghe Barbu au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

„Referitor la plângerea formulată de polițistă cu privire la presupuse abuzuri sexuale comise asupra sa de către alte persoane (ofițeri de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, procurori, avocați), din cercetările efectuate în cauză a rezultat că faptele sesizate nu există”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

În luna ianuarie 2013, 11 polițiști și comisarul șef Gheorghe Barbu au fost audiați la Parchetul Curții de Apel Craiova, în urma unei plângeri depuse de femeie, privind acuzații de viol și abuz sexual. Printre cei audiați s-au mai numărat șeful Poliției Olt Ion Voicu și șeful Poliției Balș Ion Șotea. Toți polițiștii audiați au declarat că sunt nevinovați și că totul s-a petrecut în imaginația femeii.

După acest caz au ieșit la iveală mai multe probleme la Poliția Județeană Olt, unde conducerea MAI declanșase verificări încă din toamnă în legătură cu organizarea în aprilie 2010 a unui concurs pentru ocuparea funcției de șef al Poliției Drăgănești-Olt – concurs la care șeful Poliției Balș a avut calitatea de membru al comisiei -, existând suspiciuni de fraudare a examenului.

În urma controalelor MAI, șeful Poliției Balș, Ion Șotea, și cinci șefi din Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt au fost cercetați disciplinar pentru neglijență în serviciu.

Astfel, potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), Șotea a primit, în urma finalizării cercetărilor efectuate de Consiliul de Disciplină constituit la nivelul Poliției Române, două sancțiuni disciplinare. Prima, respectiv trecerea într-o funcție inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deținut, a fost dispusă pentru deficiențe manageriale identificate de către Corpul de Control al ministrului, în urma verificărilor efectuate în perioada 20 noiembrie – 6 decembrie 2012. Șeful Poliției Balș a fost sancționat și cu amânarea promovării în funcții superioare pe o perioadă de doi ani, pentru probleme manageriale și de gestionare a fenomenului infracțional.

De asemenea, surse din Poliție declarau în ianuarie pentru MEDIAFAX că șeful Poliției Olt Ion Voicu și-a depus la Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului documentele necesare în vederea ieșirii la pensie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Românii care nu și-au primit pensiile. Când vor fi livrate
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia