POLIȚIȘTI DE ELITĂ. Discovery Channel difuzează diseară un documentar despre trupele speciale ale Poliției și Jandarmeriei Române. VIDEO

Publicat: 08 10. 2012, 13:32
Actualizat: 27 09. 2018, 18:30

This browser does not support the video element.

Trupele speciale ale Poliției și Jandarmeriei Române – Serviciul Special de Intervenție Rapidă și Brigada Specială de Intervenție, vor fi protagonistele primului episod al documentarului „Polițiști de elită”, difuzat de Discovery Channel începând de luni, ora 22.00.

Documentarul a fost filmat în 2011, are 6 episoade și cuprinde imagini despre misiunile și antrenamentele trupelor speciale ale unităților de ordine publică din București, Moscova și Varșovia. Echipa care a lucrat la acest documentar a realizat și serialul „Tehnici esențiale de supraviețuire”, cu Bear Grylls.

„Fiecare episod dintre cele șase incluse în această serie urmărește ofițeri  și agenți de poliție din diverse structuri specializate din cadrul Ministerului Administrației și Internelor (Furturi, Omucideri, Crimă Organizată, Droguri, Trafic Ființe Umane și Unități Antitero, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei), implicați în misiuni de răpire, trafic de droguri și de arme sau raiduri de proporții în zone cu un grad înalt de infracționalitate”, conform unui comunicat al MAI.

Serialul va prezenta și cum se antrenează polițiștii români – arte marțiale, luptă corp la corp, urmăriri cu mașini de mare viteză, respingerea unui atac aerian din partea unui elicopter care aterizează pe acoperișul unei clădiri.

Serialul va fi difuzat în 105 țări din Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa.

În această seară, de la ora 22.00, va avea loc și o vizionare oficială în timp real, la Cinema Pro, la care va participa și ministrul de Interne Mircea Dușa.