Poluare pe râul Cotmeana, după ce o conductă de țiței s-a spart. Inspectorul șef al Gărzii de Mediu Argeș: „Este vorba despre o poluare masivă”

Publicat: 22 05. 2012, 11:49
Actualizat: 16 05. 2013, 16:04

Râul Cotmeana din județul Argeș a fost poluat pe o lungime de patru kilometri după ce o conductă magistrală de țiței aparținând OMV Petrom s-a spart, marți, în zona localității Samara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectorul șef al Gărzii de Mediu Argeș, Ioan Ene, a declarat că țițeiul s-a răspândit răpit în apele râului și pe malurile acestuia, afectând flora și fauna.

„Este vorba despre o poluare masivă. Este un incident grav provocat de coroziunea conductei, veche de 30 de ani. Amenda poate să ajungă până la 100.000 de lei pentru poluator, dar important este acum să acționăm pentru ca această poluare să aibă consecințe cât mai mici pentru mediu, floră și faună, să limităm proporțiile ei”, a spus Ioan Ene.

El a precizat că societatea poluatoare, respectiv Petrom OMV, este obligată să readucă zona afectată la stadiul inițial, pe cheltuiala proprie.

La ora transmiterii acestei știri, reprezentanții Petrom OMV și ai Gărzii de Mediu Argeș încearcă să oprească prin baraje înaintarea patei de petrol în aval, la fața locului aflându-se echipaje de intervenție cu bărci și baloți de paie care acționează pentru localizarea petrolului.

Râul Cotmeana se varsă în râul Argeș.