Ponta, despre dosarul roșu primit de la Băsescu: Era scrisoarea în care promite că va demisiona dacă modificăm Constituția

Publicat: 02 07. 2012, 21:22
Actualizat: 03 07. 2012, 15:31

Președintele Traian Băsescu i-a înmânat lui Victor Ponta un dosar roșu, luni, la Cotroceni, la finalul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură de către noul ministru al Educației, șeful statului și premierul purtând apoi o scurtă discuție.

Premierul Ponta le-a spus miniștrilor că a primit din nou din partea președintelui scrisoarea prin care șeful statului promite că va demisiona dacă va fi modificată Constituți. Șeful Guvernului a precizat că dezvăluie acest lucru pentru a opri „isteria națională” creată pe această temă.

La finalul ceremoniei de învestitură a Ecaterinei Andronescu, Traian Băsescu i-a salutat pe președinții Camerelor Parlamentului, Vasile Blaga și Roberta Anastase, apoi s-a oprit lângă premierul Victor Ponta.

Băsescu a primit un dosar roșu de la șefa de protocol de la Cotroceni, pe care l-a fluturat de câteva ori, după care i l-a înmânat premierului.

Băsescu și Ponta au avut apoi și un schimb de replici de aproximativ 30 de secunde.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a depus, luni, la Cotroceni, în prezența președintelui Traian Băsescu, jurământul de învestitură în funcția de ministru al Educației.’