Pop: Nu există nicio decizie a Guvernului de a reduce salariile sau a face disponibilizări la Poștă

Publicat: 28 08. 2012, 16:19
Actualizat: 27 09. 2018, 19:57

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, marți, într-o conferință de presă, la Câmpia Turzii, că nu există nicio decizie a Guvernului de a reduce salariile sau de a face disponibilizări la Poșta Română, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nu există nicio decizie a Guvernului României de a reduce salariile sau de a face disponibilizări la Poșta Română. Toate discuțiile încep de la această temă, urmând să vedem dacă nu putem avea un dialog între reprezentanții Poștei Române și ai sindicatului, pentru că de trei ori se pare că au fost invitați de directorul general, iar sindicaliștii au refuzat. Cred că se impune de urgență o discuție cu reprezentanții Ministerului Comunicațiilor, inclusiv cu domnul ministru Dan Nica, pentru a debloca această situație”, a spus Pop.

Pop a afirmat că discuțiile despre privatizarea Poștei Române sunt cele convenite cu FMI și crede că rolul principal al Companiei Naționale Poșta Română este „de a fi eficientă”.

Liviu Pop a participat, marți, la Câmpia Turzii, la o ședință a Comisiei de Dialog Social a Prefecturii Cluj, în care, pe lângă situația Combinatului Mechel, s-a abordat și cea a Poștei Române, în condițiile în care poștașii au pichetat, săptămâna trecută, mai multe prefecturi din țară în semn de protest față de intenția conducerii companiei de a reduce personalul și a desființa unități.