Poveste de dragoste ca în filme. Căsătoriți de 91 de ani și încă se iubesc

Poveste de dragoste ca în filme. Căsătoriți de 91 de ani și încă se iubesc
Căsătoriți de 91 de ani și încă se iubesc / Sursă Foto: BBC News - Captură
Publicat: 19/02/2022, 17:36
Actualizat: 19/02/2022, 18:07

Zaharia și Shama’a sunt căsătoriți de 91 de ani. Fiind evrei orfani în Yemen, s-au căsătorit de tineri pentru a evita să își unească destinele cu cineva din afara credinței și culturii lor.

Căsătoriți de 91 de ani și credincioși culturii lor

Într-un reportaj publicat de BBC News, cei doi spun că au fost supraviețuitori ai sărăciei extreme și persecuției și au fost unii dintre primii evrei yemeniți care s-au mutat în Israel când statul a fost fondat.

După 91 de ani de la căsătorie, aceștia continuă să trăiască în comuniune și nu ezită să-și mărturisească sentimentele.

Nunți de argint, aur, diamant – fiecare dintre aceste etichete comune sugerează ce aniversare a nunții sărbătoresc îndrăgostiții. Atingerea jubileului stejarului care simbolizează 80 de ani de viață este o ispravă, prin urmare antropologii culturali nu au prevăzut că cineva va depăși acest număr și nu au venit cu concepte potrivite pentru căsătorii care depășesc acest prag. Dar acest fapt se dovedește a fi greșit, pentru că Shama’a și Zachariah sunt exemplul viu că poți petrece până la nouă decenii împreună.

Dăruire pe termen lung – o rețetă pentru fericire într-o căsătorie de lungă durată

Într-o eră a divorțului, povestea lui Zaharia și Shama dă speranță că o căsătorie poate fi de durată și plină de bucurie. Seniorii au devenit părinți a 11 copii. Au 64 de nepoți și strănepoți. Deși au petrecut deja 91 de ani împreună, plictiseala nu s-a strecurat în viața lor. Dimpotrivă, ei încă se bucură de prezența celuilalt. Amândoi au avut mult timp să se gândească la fundamentul relației lor și la rețeta fericirii. Nu au găsit un răspuns la această întrebare, dar susțin că au fost pur și simplu destinați unul altuia.

„ Aceasta este prima și ultima mea femeie. Alte femei s-au înghesuit la mine ca o turmă de oi, dar eu nu am vrut să fiu cu niciuna dintre ele. Care este secretul fericirii noastre? Dumnezeu mi-a trimis-0. Am fost norocos să înțeleg”, a spus Zachariah pentru 247newsbulletin.

Soții sunt conștienți că soarta este extrem de bună cu ei, deoarece le-a permis să supraviețuiască împreună până la bătrânețe. Deci au un vis, vor să moară în același timp.