Un bărbat a uitat că este căsătorit și s-a reîndrăgostit de soția lui: Ce s-a întâmplat după pare desprins din povești

Un bărbat a uitat că este căsătorit și s-a reîndrăgostit de soția lui: Ce s-a întâmplat după pare desprins din povești
Peter Peter și Lisa Marshall s-au căsătorit a doua oară după ce Peter a fost diagnosticat cu boala Alzheimer și a uitat că femeia este deja soția lui și a cerut-o din nou în căsătorie / Sursă FOTO: CNN
Publicat: 27/06/2021, 21:07

Într-o seară de sâmbătă, în luna decembrie a anului trecut, în timp ce Peter și Lisa Marshall se uitau la emisiunea lor favorită, bărbatul și-a cerut în căsătorie soția întrucât uitase că sunt deja căsătoriți deoarece suferă de Alzheimer.

Diagnosticat cu Alzheimer cu debut precoce în urmă cu trei ani, Peter începuse să-și piardă amintirile – chiar și pe cele privind povestea de dragoste dintre el și soția lui.

„Este sfâșietor. Ne-am făcut noi amintiri, dar uneori mă doare pentru că mereu vreau să îl întreb dacă își amintește de un anumit moment pe care vreau să ni-l reamintim împreună, dar Peter nu își poate aminti nimic acum, cu atât mai puțin ce s-a întâmplat în urmă cu 20 de ani”, a declarat Lisa, în vârstă de 54 de ani, pentru CNN.

Cei doi sunt căsătoriți de 12 ani și s-au cunoscut în Harrisburd, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii. La vremea respectivă, ambii erau căsătoriți cu alte persoane și aveau și copii. Însă, s-au împrietenit și au rămas apropiați până când familia lui s-a mutat în Connecticut.

Boala i-a făcut mai puternici ca niciodată

După un an de zile în care nu și-au vorbit, cei doi au luat din nou legătura unul cu celălalt și și-au dat seama că amândoi trec printr-un divorț. După ce s-au întâlnit doar o singură dată în Harrisburg, cei doi au avut o relație de 8 ani, însă la distanță, până când copii lor au terminat liceul.

Lisa a mărturisit pentru sursa citată, cu lacrimi în ochi, ce iubește la soțul ei.

„Modul în care mă iubește. Este atât de bun, atât de grijuliu, amuzant și romantic. Întotdeauna a fost pasionat de relația noastră, de mine”, a mărturisit Lisa înlăcrimată.

În 2009, Lisa s-a mutat în Connecticut și cei doi s-au căsătorit.

Ulterior, aceasta a început să observe că ceva nu este în regulă cu partenerul ei. Totul a început când acesta a început să își uite cheile, apoi portofelul. La un moment dat nu își mai aduce aminte anumite cuvinte și semnificația lor. Uneori lucrurile se înrătuțeau iar Peter nu putea formula o propoziție. Inițial, Lisa credea că acest lucru este cauzat de faptul că au început să îmbătrânească.

„Ceva nu era bine”

„Era micul meu secret să ignor asta până când familia și prietenii au început să comenteze despre asta iar atunci a devenit ceva real. Oamenii care nu îl mai văzuseră pe Peter de ceva timp observau imediat că ceva nu este în regulă”, a explicat Lisa.

Treptat, Peter a început să nu își mai amintească din ce în ce mai multe lucrurile, inclusiv momente importante din relația lor, iar la un moment dat chiar și faptul că sunt căsătoriți.

Prima dată când a uitat cine este soția lui s-a întâmplat când se aflau într-o vacanță pe Rhode Island. Atunci s-au întors acasă iar Pter îi arăta casa de parcă Lisa era o femeie pe care abia o cunoscuse, nu una alături de care locuia acolo de ani de zile.

Lucrurile s-au agravat în decembrie 2020, când, în timp ce se uitau la o emisiune în care era prezentată o nuntă, Peter i-a propus Lisei să se căsătorească întrucât uitase că sunt deja.

Cei doi și-au reînnoit jurămintele pe 26 aprilie în prezența unui specialist în demență, în cazul în care Peter ar fi suferit vreun episod.

„Vom fi împreună până la sfârșit. Nimic nu ne poate despărți. Nimic”, a susținut Lisa.